fysiotherapie

Blijf in beweging. Voor nu, straks en later

Therapie > Fysiotherapie

Fysiotherapie in Apeldoorn

Op deze pagina vindt je informatie over fysiotherapie aan huis en in onze fysiotherapiepraktijk voor fysiotherapie in Apeldoorn in de wijken De Maten, Osseveld, Woudhuis en Zuidbroek. Of het nu gaat om lichamelijke klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt. Onze fysiotherapeuten brengen je snel weer in beweging. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van uw arts.

Wanneer helpt fysiotherapie?

Met Fysiotherapie helpen wij jou bij alle lichamelijke klachten die je beperken bij bewegen. Of het nu gaat om lichamelijke klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt. Met fysiotherapie bent je snel weer in beweging. Wij hebben passende fysiotherapie voor elke aandoening. Onze fysiotherapeuten kunnen zich specialiseren. Zo hebben wij passende fysiotherapie voor bijna elke aandoening.

Wordt fysiotherapie vergoed?

De vergoeding voor fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering, tenzij uw aandoening chronisch is. Een chronische aandoening betekent dat uw aandoening op de Lijst Borst of chronische lijst moet staan. Vraag uw fysiotherapeut of u een chronische aandoening heeft en lees meer op onze pagina over vergoedingen.

Specialisaties fysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op onderzoek, behandeling en preventie van bekken- en bekkenbodem functiestoornissen bij mannen en vrouwen. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts. Maar ook via verwijzing van psychologen, seksuologen en verloskundigen.

Handfysiotherapie

Met Handfysiotherapie behandelt onze handfysiotherapeut in Apeldoorn letsels en aandoeningen aan uw hand en pols. Een hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Kleine aandoeningen aan een vinger of hand kunnen ingrijpende gevolgen hebben op het functioneren van je hand en soms je hele arm. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts.

Kaakfysiotherapie

Met kaakfysiotherapie behandelt onze kaakfysiotherapeut kaakproblemen. Kaakpijn en overgevoelige of pijnlijke tanden en kiezen kunnen ontstaan door overbelasting van uw kauwspieren of door het niet goed functioneren van uw kaakgewricht, en zijn meestal goed op te lossen. Ook oorpijn, hoofdpijn en nekpijn kunnen kaakgerelateerd zijn. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Kinderfysiotherapie

Onze kinderfysiotherapeut richt zich bij de behandeling van jouw baby, peuter of kind op het bewegend functioneren. Onze kinderfysiotherapeut behandelt kinderen met acute- en chronische problemen. Wanneer de zorgvraag van je baby, peuter of kind specifieker wordt, bieden wij gecombineerde zorg op maat met kinderfysiotherapie, osteopathie en kinder manuele therapie.

Manuele therapie

Met manuele therapie behandelt onze manueel therapeut de oorzaak van je klachten. Bij nekklachten, schouderklachten en rugklachten zijn de effecten van manuele therapie meestal direct merkbaar na de eerste behandeling. Als u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij ondervindt, kan manuele therapie direct uitkomst bieden om u weer vrij te laten bewegen. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Oedeemtherapie

Met Oedeemtherapie kan onze oedeemtherapeut in Apeldoorn je oedeem verminderen of verhelpen. Oedeem is een een zichtbare zwelling door een abnormale ophoping van weefselvocht en kan over je hele lichaam voorkomen. Onze oedeemtherapeut richt zich bij de behandeling van jouw oedeem op de stimulatie van vochtafvoer. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts. 

Oncologiefysiotherapie

Met Oncologiefysiotherapie behandelt onze Oncologiefysiotherapeut in Apeldoorn bewegingsproblemen en conditieverlies als gevolg van kanker, zoals: pijn, spanningsklachten, littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfe oedeem(vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken bij onze Oncologiefysiotherapeut in Apeldoorn.

Sportfysiotherapie

Met Sportfysiotherapie helpt onze Sportfysiotherapeut in Apeldoorn jou bij sportblessures, revalidatie na een operatie, blessurepreventie, sportmedische begeleiding en prestatieverbetering. Wij behandelen, begeleiden en adviseren sporters op topsport, breedtesport en recreatiesport niveau. Voorkom verergering van je blessure met sportfysiotherapie. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts. 

Behandelmethodes fysiotherapie

Echografie

Met echografie kunnen wij sneller een betere diagnose stellen tijdens het onderzoek naar de oorzaak van jouw lichamelijke klacht. Hierbij kunt je denken aan peesklachten, klachten aan spieren en klachten aan gewrichtsbanden. Bij Leeuwis Fysiogroep is echografie inmiddels een vertrouwde manier van onderzoek en onderdeel van onze fysiotherapeutische behandelingen. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Dry Needling

Dry Needling is gericht op de behandeling van stijfheid- en pijnklachten in de spieren, veroorzaakt door myofasciale triggerpoints( spierknopen). Triggerpoints zijn kleine zeer drukgevoelige verhardingen in de spier. Deze triggerpoints kunnen wij met Dry Needling uitschakelen door met een droge dunne acupunctuurnaald de spier aan te prikken. Dit leidt snel tot minder spierspanning waardoor je minder pijn hebt. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Hooikoorts taping

Met Hooikoorts taping kunnen wij je hooikoortsklachten verminderen. Het is een bepaalde manier van tapen met speciale tape, waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar ook belangrijk voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Wij brengen de medical tape aan op je rug waardoor je meer lucht krijgt. Anders dan met sporttape kun je met medical tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Medical taping

Medical taping is een manier van tapen met speciale tape, waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar ook belangrijk voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Anders dan met sporttape kun je met medical tape gewoon bewegen. Medical taping kan bij verschillende aandoeningen en klachten uitkomst bieden. De effecten van medical taping zijn snel merkbaar. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Shockwave therapie

Met Shockwave therapie kan de oorzaak van je pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden. De krachtige trillingen van de shockwave verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijngebied. Zo wordt het natuurlijke herstel mechanisme van je lichaam gestimuleerd. Het resultaat is snel merkbaar. Shockwave therapie is vooral geschikt voor langdurige pijnklachten, zoals Hielspoor, Jumpers Knee, Schouderontsteking, Knie Artrose, Tenniselleboog, Tennisarm- en of Golfersarm. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Afspraak maken 

Je kan met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken voor therapie of revalidatie. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur of gebruik het afsprakenformulier. Je ontvangt altijd een bevestiging.

Afspraak afzeggen? Bel ons

Heb je een afspraak gemaakt maar ben je toch verhinderd? Dan willen wij je vragen om je afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen om anderen ook snel te kunnen helpen. Lukt dit niet en heb je een geldige reden, dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur.

Naam  
E-mail  
Telefoon  
Behandeling  
Lokatie  
Opmerking