handfysiotherapie

Aandoeningen aan je hand kunnen ingrijpende gevolgen hebben

> Therapie > Fysiotherapie > Handfysiotherapie

Handfysiotherapie in Apeldoorn

Met Handfysiotherapie behandelt onze handfysiotherapeut in Apeldoorn letsels en aandoeningen aan uw hand en pols. Een hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Met 27 botjes, 30 gewrichten, meer dan 40 spieren en talloze bandjes, bloedvaten en zenuwen kan een hand bewegen met veel kracht of juist met enorme precisie. Kleine aandoeningen aan een vinger of hand kunnen ingrijpende gevolgen hebben op het functioneren van je hand en soms je hele arm. Onze handfysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van letsels of aandoeningen aan handen en polsen. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts.

Wanneer helpt Handfysiotherapie?

Onze handfysiotherapeut helpt jou bij letsels en aandoeningen aan je hand en pols. Hand- en polsklachten kunnen op vele manieren ontstaan en zeer verschillend van aard zijn. Ze kunnen grote gevolgen hebben voor je dagelijks functioneren.

 

Wij kunnen je helpen bij de volgende hand- en polsklachten:
Artrose in hand, vingers of pols, Breuken van hand, vingers of pols, Carpaal tunnel syndroom, Instabiliteit van vingers of pols, Na operatie van hand of pols, Pijn en overbelasting van gewrichten, pezen of spierenm Reumatoide Artritis, een Skiduim, een Triggerfinger, Zenuwbeklemmingen, bij de ziekte van Dupuytren en bij de Ziekte van de Quervain.

Wij helpen bij het herstel van je hand- en polsfunctie

Wat houdt een behandeling Handfysiotherapie in?

Tijdens uw eerste afspraak beginnen wij met een screening en vervolgens een intake. Tijdens dit onderzoek krijgt u een aantal vragen over verschillende aspecten van uw gezondheid. Op deze manier brengen wij uw klachten in kaart om de beste behandelmethode en professional in te zetten. Na dit onderzoek volgt een behandeling handfysiotherapie.

 

Wat doet onze handfysiotherapeut tijdens een behandeling handfysiotherapie?
Analyse van de handfunctie, Wond- en littekenverzorging, oedeembehandeling, Herstel van kracht van de pols en/of hand, Verbeteren van beweeglijkheid van de pols en/of hand, Stabiliteitstraining van de pols, Advisering met betrekking tot braces, spalken of hulpmiddelen, Begeleiding en advisering met betrekking tot hervatten hobby, sport en werk.

Wordt Handfysiotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Handfysiotherapie valt onder fysiotherapie en wordt vergoed uit je aanvullende zorgverzekering indien je voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken bij onze Handfysiotherapeut.

Bas Boereboom

Handfysiotherapeut

Corinne Marsman

Handfysiotherapeut

Wil je meer weten over Handfysiotherapie?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.

Afspraak maken 

Je kan met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken voor therapie of revalidatie. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur of gebruik het afsprakenformulier. Je ontvangt altijd een bevestiging.

Afspraak afzeggen? Bel ons

Heb je een afspraak gemaakt maar ben je toch verhinderd? Dan willen wij je vragen om je afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen om anderen ook snel te kunnen helpen. Lukt dit niet en heb je een geldige reden, dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur.

Naam  
E-mail  
Telefoon  
Behandeling  
Lokatie  
Opmerking