oncologiefysiotherapie

Voorkom verslechtering van je dagelijks functioneren

> Therapie > Fysiotherapie > Oncologiefysiotherapie

Oncologiefysiotherapie in Apeldoorn

Op deze pagina vind je informatie over Oncologiefysiotherapie in Apeldoorn. Met Oncologiefysiotherapie behandelt onze Oncologiefysiotherapeut bewegingsproblemen en conditieverlies als gevolg van kanker of als gevolg van de medische behandeling van de kanker, zoals: pijn, spanningsklachten, littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfe oedeem(vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid. Onze Oncologiefysiotherapeut is ook Oedeemtherapeut en aangesloten bij het Oncologie Netwerk Apeldoorn en OncoNet. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Wanneer helpt Oncologiefysiotherapie

Als je behandeld bent voor kanker kan het zo zijn dat je restverschijnselen van de behandeling hebt overgehouden. Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. De behandeling kan bestaan uit mobilisatie, massage, tapen, rekken, oefeningen en training.

 

Met Oncologiefysiotherapie kunnen wij je helpen bij:

Pijn, Spanningsklachten, Stug littekenweefsel, Huidveranderingen, Stijfheid van gewrichten en spieren, Lymfeoedeem(vochtophoping), Spierzwakte, Conditieverlies en Vermoeidheid.

Hulp bij bewegingsproblemen en conditieverlies

Wat houdt een behandeling Oncologiefysiotherapie in?

Tijdens de eerste afspraak wordt er een behandelplan opgesteld aan de hand van een screening en een intakegesprek. Hierna volgt een behandeling. Tijdens dit onderzoek krijg je een aantal vragen over verschillende aspecten van je gezondheid. Op deze manier brengen wij je klachten precies in kaart om een passend behandelplan op te stellen. Na dit onderzoek volgt een behandeling. Behandelingen Oncologiefysiotherapie zijn gericht op conditieverbetering en het beter laten functioneren van je gewrichten en spieren, die door de medische behandeling van kanker, zoals een operatie, bestraling of chemo, aangetast kunnen zijn. Verminderde fitheid of blijvende vermoeidheid verhelpen wij met een tot twee keer per week medische groepstraining. Dit geldt ook voor behoud van fitheid voor of tijdens chemotherapie. Oncologiefysiotherapie wordt bij ons vaak gecombineerd met Oedeemtherapie voor de behandeling van Oedeem( vochtophoping), met name als er lymfeklieren zijn verwijderd of als er schade is ontstaan aan je weke delen. Een behandeling Oedeemtherapie bestaat uit een combinatie van mobilisatie, compressie( zwachtelen of steunkous), massagetechnieken( manuele lymfedrainage, littekenmassage, fascietechnieken), lymfetaping en oefeningen.

Wordt Oncologiefysiotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Oncologiefysiotherapie wordt vergoed uit je aanvullende verzekering, met uitzondering van chronische aandoeningen die op de lijst Borst( chronische lijst) staan. Deze worden vergoed uit je basisverzekering. Vraag je fysiotherapeut of je een chronische aandoening hebt. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Anneke de Joode

Oncologiefysiotherapeut
Oedeemtherapeut

Wil je meer weten over Oncologiefysiotherapie?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.

Afspraak maken 

Je kan met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken voor therapie of revalidatie. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur of gebruik het afsprakenformulier. Je ontvangt altijd een bevestiging.

Afspraak afzeggen? Bel ons

Heb je een afspraak gemaakt maar ben je toch verhinderd? Dan willen wij je vragen om je afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen om anderen ook snel te kunnen helpen. Lukt dit niet en heb je een geldige reden, dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur.

Naam  
E-mail  
Telefoon  
Behandeling  
Lokatie  
Opmerking