revalideren

Onze fysiotherapeuten brengen jou weer in beweging 

> Revalidatie

Revalidatie in Apeldoorn

Op deze pagina vindt u informatie over revalidatie aan huis en in onze fysiotherapiepraktijk voor revalidatie in Apeldoorn in de wijken De Maten, Osseveld, Woudhuis en Zuidbroek. Tijdens onze persoonlijke revalidatieprogramma's leren wij u weer te bewegen en hoe u een actieve leefstijl kunt opbouwen en voort te zetten om mobiel te blijven. Wij begeleiden patiënten met Artrose, COPD, Claudicatio Intermittens, CVA, Diabetes, Hart en vaatklachten(Cardio), Oncologische aandoeningen, Orthopedische aandoeningen en Reuma(Fyranet). Neem uw klachten serieus en wij zorgen voor een goede behandeling. U kunt bij ons met of zonder een verwijzing van uw arts een afspraak maken bij een van onze revalidatie therapeuten.

Wanneer helpt revalidatie?

Het is onomstreden aangetoond dat voldoende bewegen een positief effect heeft op de gezondheid. Nog een belangrijk uitgangspunt is dat u de verantwoordelijkheid voor uw gezondheid zelf oppakt in de vorm van in beweging komen en in beweging blijven. Hiervoor is het belangrijk dat u voldoende begeleiding en inzicht krijgt in uw aandoening.

Wordt revalidatie vergoed?

De vergoeding voor revalidatie wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie, tenzij uw aandoening chronisch is. Een chronische aandoening betekent dat uw aandoening op de Lijst Borst of chronische lijst moet staan. Vraag uw fysiotherapeut of u een chronische aandoening heeft en lees meer op onze pagina over vergoedingen.

Revalidatieprogramma's

Revalidatie bij Artrose

Voelen uw gewrichten stijf aan? Doet het ook pijn wanneer u ze beweegt? Heeft u daardoor moeite met lopen? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden en daarmee pijn te verminderen. Het omgekeerde is waar! Het is juist extra belangrijk om te blijven bewegen wanneer u artrose hebt. 

Revalidatie bij COPD

Ervaart u benauwdheid en heeft u last van hoestbuien wanneer u een lichamelijke inspanning levert? Als u chronische bronchitis of longemfyseem heeft is het juist belangrijk dat uw conditie niet in een neerwaartse spiraal terecht komt. Als u minder beweegt, zullen de klachten eerder optreden en uw mogelijkheden steeds verder afnemen. 

Revalidatie na CVA 

De gevolgen van een beroerte zijn erg verschillend. De ene persoon heeft bijvoorbeeld een halfzijdige verlamming, de ander een taalprobleem. Met revalidatie maken wij u lichamelijk én geestelijk sterker. Revalidatie start al tijdens de opname in het ziekenhuis. Bij ons kunt u uw revalidatie voortzetten.

Revalidatie bij Diabetes 

Heeft u moeite om uw bloedsuikerspiegel op peil te houden? Bent u bang dat u klachten krijgt als gevolg van een hypo als u zich inspant? Weet u dat u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt? Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes verminderen en voorkomen.

Revalidatie bij Etalagebenen

Ervaart u pijn tijdens het lopen? En moet u tijdens het lopen telkens rust nemen? Dit wordt ook wel Claudicatio Intermittens genoemd en wordt meestal veroorzaakt door doorbloedingsproblemen in de benen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat Looptraining meestal leidt tot verbetering van uw loopafstand.

Revalidatie bij Hart- en Vaatlijden

Heeft u hart en vaatklachten? Of bent u geopereerd? Dan is verantwoord bewegen erg belangrijk. Door het volgen van ons revalidatieprogramma krijgt u weer het vertrouwen in uw lichaam en uw mogelijkheden. Met een persoonlijk programma werken wij met u naar een betere conditie en hogere inspanningsintensiteit.

Revalidatie bij Orthopedische klachten 

Orthopedische revalidatie is bedoeld voor mensen die een orthopedische ingreep hebben ondergaan, maar een orthopedische chirurg kan u ook zonder operatie doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Met orthopedische revalidatie kunnen wij uw mobiliteit, stabiliteit, belastbaarheid, coördinatie en uithoudingsvermogen verbeteren.

Revalidatie bij Parkinson

Met fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson kan onze Parkinson fysiotherapeut problemen bij het bewegen voorkomen, stabiliseren of verminderen. De Parkinson fysiotherapeut geeft u informatie, advies en ondersteuning bij lichaamsbeweging. Het is belangrijk om aan verschillende vormen van lichaamsbeweging te doen gericht op uw uithoudingsvermogen, uw spierkracht en het soepel houden van uw gewrichten. 

Revalidatie bij Reuma 

Voor mensen met een reumatische aandoening, zoals Reumatoïde artritis, M. Bechterew, Artritis psoriatica, Artrose of Fibromyalgie, is bewegen erg belangrijk. Door regelmatig te bewegen en de juiste oefeningen te doen kan uw pijn verminderen en u kunt langer mobiel blijven. Wij zijn aangesloten bij FyraNet Apeldoorn.

Revalidatie voor en na Operatie

Better in is better out. Je revalidatie verkoopt sneller als je fit en goed voorbereid geopereerd wordt. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de winst van Fysiotherapie voor de operatie. Na de operatie is de therapie gericht op het functioneel herstel voor thuis, werk, sport/hobby situatie. 

Afspraak maken 

Je kan met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken voor therapie of revalidatie. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur of gebruik het afsprakenformulier. Je ontvangt altijd een bevestiging.

Afspraak afzeggen? Bel ons

Heb je een afspraak gemaakt maar ben je toch verhinderd? Dan willen wij je vragen om je afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen om anderen ook snel te kunnen helpen. Lukt dit niet en heb je een geldige reden, dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur.

Naam  
E-mail  
Telefoon  
Behandeling  
Lokatie  
Opmerking