revalideren na corona

Verminder blijvende klachten en herstel sneller na Corona

Corona revalidatie Apeldoorn

Fysiotherapie revalidatie helpt bij het herstellen na Corona. Wanneer je besmet bent geweest met het Coronavirus of Covid kun je lichamelijke- en psychische klachten ondervinden. Conditieverlies, spierkracht- en gewichtsverlies, moeite met oppakken van dagelijkse activiteiten, sport, hobby’s en/of werk, zijn veelgehoorde klachten die je kunnen beperken in het dagelijks leven.  Heb je meerdere van de bovengenoemde klachten? Én heb je een positieve COVID-19 test gehad? Dan hebben wij goed nieuws! Wij kunnen je nu goed helpen bij je herstel van Corona. Je kunt bij ons terecht voor gespecialiseerde corona fysiotherapie revalidatie. Je hebt daarvoor wel een verwijzing van je huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis nodig en je moet 48 uur klachtenvrij zijn. Onze gespecialiseerde corona fysiotherapeuten staan voor je klaar voor een optimaal herstel. Neem je klachten serieus en zorg voor een goede behandeling. Onze praktijk is aangesloten bij het COPD Long Netwerk Apeldoorn. Je kunt bij ons terecht voor fysiotherapie na Corona in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek. Wij helpen je graag verder!

Wanneer Corona revalidatie?

Ons corona fysiotherapie revalidatieprogramma is erop gericht om jou op weg te helpen om weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in je dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding. Op basis van het intakegesprek adviseren wij je over het meest passende fysiotherapie revalidatietraject na Corona. Afhankelijk van je situatie zijn daar bijvoorbeeld je arts, onze fysiotherapeut, je ergotherapeut, onze psychosomatisch oefentherapeut, je logopedist en diëtist bij betrokken. Onze praktijk is aangesloten bij het COPD Long Netwerk Apeldoorn.

Herstel sneller na Corona

Wat is Corona revalidatie?

Onze covid fysiotherapeuten bepalen samen met jou de haalbare doelen. Het programma wordt aangepast aan de mogelijkheden en individuele capaciteiten om actief te bewegen. Een aanvullend (online) programma stimuleert om ook buiten de contactmomenten in de fysiotherapiepraktijk actief te blijven. Je zult merken dat bewegen makkelijker gaat, wat vervolgens voordeel geeft in het dagelijks handelen. Samen met de fysiotherapeut en andere zorgprofessionals wordt gezocht naar oplossingen en worden de juiste acties ondernomen voor een snel herstel en minder blijvende klachten na Corona.

Wat houdt het Corona revalidatieprogramma in?

  • Intake en programma op maat bepalen;
  • Voorlichting en multidisciplinaire samenwerking;
  • Zelfmanagement training;
  • Belasting en belastbaarheidsbalans training;
  • Verbeteren van je conditie;
  • Spierversterkende en mobiliserende oefeningen;
  • Verbeteren van je aerobe capaciteit;
  • Functionele oefeningen aanleren;
  • Oefeningen om zelfstandig uit te voeren.

Wordt Corona revalidatie vergoed?

Revalidatie na een coronabesmetting wordt vanaf de eerste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Je moet daarvoor wel een verwijzing hebben van je huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis en 48 uur klachtenvrij zijn. 

Birgit Bebelaar

Post Covid Fysiotherapeut

Dirk-Jan Veenhuis

Post Covid Fysiotherapeut

Hester de Grauw

Post Covid Fysiotherapeut

Meer weten over Corona revalidatie?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag verder.

Afspraak maken 

Je kan met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken. Bel ons maandag t/m vrijdag van 08:00 - 16:00 uur of gebruik ons afsprakenformulier. Wij bellen je altijd voor een bevestiging van je afspraak.

Afspraak afzeggen

Heb je een afspraak gemaakt maar ben je toch verhinderd? Dan willen wij je vragen om je afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen om anderen ook snel te kunnen helpen. Lukt dit niet en heb je een geldige reden, dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Bel ons ma t/m vr van 08:00 - 16:00 uur.

Afspraak maken 

Je kan met of zonder verwijzing een afspraak maken. Bel ons ma t/m vr van 08:00 - 16:00 uur of gebruik het afsprakenformulier. Je ontvangt altijd een bevestiging.

Afspraak afzeggen? Bel ons

Heb je een afspraak gemaakt maar ben je verhinderd? Zeg je afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af. Dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Bel ons ma t/m vr van 08:00 - 16:00 uur.

Naam  
E-mail  
Telefoon  
Behandeling  
Locatie  
Opmerking