fysio Fitness

Voorkom lichamelijke klachten met verantwoord bewegen

Fysio fitness Apeldoorn

Wanneer je regelmatig beweegt en kunt ontspannen voel je je geestelijk en lichamelijk fitter en heb je op langere termijn minder kans op lichamelijke klachten en bepaalde ziekten. Doe mee met Fysio Fitness en kom bij ons verantwoord bewegen in een kleine groep onder begeleiding van je fysiotherapeut. Tijdens onze groepslessen medisch fitness wordt gericht aandacht besteed aan specifieke aspecten van jouw lichaam en gezondheid met een persoonlijk opgesteld trainingsprogramma. Wij geven elke werkdag groepslessen Fysio Fitness in onze fysiotherapiepraktijken in Apeldoorn de Maten, Osseveld, Het Woudhuis en Zuidbroek.

Groepslessen

Bij ons kun je beginnen met bewegen in een kleine groep onder begeleiding van een fysiotherapeut op basis van een individueel programma.

Deelnemen

 Je kunt 1 of 2 keer per week deelnemen aan fysio fitness van
ma t/m vrij van 09:00 tot 21:00 uur in de Maten, Osseveld of Zuidbroek.

Lidmaatschap

 Om deel te nemen aan fysio fitness sluit je bij ons een maandlidmaatschap af. Wij hebben lidmaatschappen voor 1 of 2 keer per week.

Waarom is bewegen goed voor je?

Bewegen geeft een fit en energiek gevoel en is goed voor je hart en de bloedvaten. Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en een beroerte. Bewegen helpt om stress te verminderen, je maakt je hoofd leeg, na het bewegen voel je je fitter en energieker, je slaapt beter, je gewicht blijft op peil, je bloeddruk gaat omlaag en de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol verbetert. Vooral het goede cholesterol (HDL) gaat omhoog, waardoor je lichaam meer cholesterol kan afvoeren.

 

Bewegen op jouw manier:

Kies een sport of vorm van bewegen die bij je past. Anders is de kans groot dat je snel afhaakt. Het kan helpen om lid te worden van een sportvereniging, fitness club of fysio fitness. Sommige mensen vinden samen sporten leuker dan alleen. Samen sporten is niet alleen leuker, maar je houdt het ook langer vol door het sociale element. Anderen gaan liever zwemmen, schaatsen of joggen. Er zijn mogelijkheden genoeg. Bij ons kun je wekelijks gezellig samen sporten in een kleine groep op recreatief niveau onder begeleiding van je fysiotherapeut.

Hoeveel moet ik bewegen?

Bewegen geeft een fit en energiek gevoel en is goed voor je hart en de bloedvaten. Het vermindert je risico op diabetes, een beroerte en hart- en vaatziekten. Hoe langer, vaker en intensiever je beweegt, hoe beter dit is voor je gezondheid.

 

Norm voor volwassenen en ouderen:
Zit niet te vaak stil;
Beweeg minstens 2,5 uur per week matig intensief;
Doe minstens 2 keer per week activiteiten die je spieren en botten versterken;
Voor ouderen: combineren bewegen met balansoefeningen.

 

Norm voor 4 -18 jarigen:

Zit niet te vaak stil;

Beweeg minstens 1 uur per dag matig intensief;

Doe minstens 3 keer per week activiteiten die je spieren en botten versterken.

Groepslessen fysio fitness

Wij onderscheiden ons van fitness in de sportschool door kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding door fysiotherapeuten. Onze groepslessen hebben het doel om je regelmatig te laten bewegen onder professionele begeleiding waarbij continuiteit zeer belangrijk is. Het groepselement speelt hier een belangrijke rol als stok achter de deur. Onze fysio fitness groepslessen zijn bedoeld voor mensen die meer begeleiding nodig hebben tijdens het sporten en vooral geschikt voor mensen met specifieke klachten. Ons Fysio Fitness programma bestaat uit cardiofitness, spierkrachttraining, stabiliteits- en balansoefeningen en lenigheidsoefeningen. Je werkt een of twee keer per week in een kleine groep onder begeleiding van een fysiotherapeut op een leuke en verantwoorde manier aan je gezondheid. Voor iedereen wordt er een individueel trainingsprogramma opgesteld aan de hand van een intake en een Fittest. Hierdoor sluit ons medisch fitnessprogramma erg goed aan op diverse klachten en blessures, zoals knieblessures, nekklachten, schouderklachten en rugklachten. Zo kunnen gericht aandacht besteden aan specifieke aspecten van je lichaam en je gezondheid. Omdat voor elke deelnemer een individueel fitnessprogramma wordt opgesteld is deelname geschikt voor iedereen, maar vooral wanneer je specifieke klachten of aandoeningen hebt.

Deelnemen aan fysio fitness

Je kunt een of twee keer per week deelnemen aan onze groepslessen fysio fitness van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur in een van onze fysiotherapiepraktijken in de Maten, Osseveld Woudhuis of Zuidbroek. Voordat je kunt starten met fysio fitness doen wij eerst een intake en een fitheidstest, zodat je op een verantwoorde manier te kunt gaan werken aan je gezondheid. Omdat voor elke deelnemer een individueel fitness programma wordt opgesteld is deelname geschikt voor iedereen, maar vooral wanneer je specifieke klachten of aandoeningen hebt.

Is fysio fitness iets voor mij?

Je wilt elke week werken aan je gezondheid en belastbaarheid;
Je vind aandacht en professionele begeleiding erg belangrijk;
Je hebt een stok achter de deur nodig om te gaan sporten;
Je wilt lichamelijke klachten en aandoeningen voorkomen;
Je hebt specifieke lichamelijke klachten of aandoeningen;
Je wilt of kunt niet zelfstandig sporten in de sportschool.

Lidmaatschap fysio fitness

Om deel te nemen aan onze groepslessen fysio fitness sluit je een maandlidmaatschap af en betaal je eenmalig €46,00 voor je fittest. Wij hebben maand lidmaatschappen voor deelname aan onze fysio fitness groepslessen van een of twee keer per week. Een maandlidmaatschap voor deelname een keer per week kost €37,00 per maand en een maand lidmaatschap voor deelname twee keer per week kost €64,00 per maand. Ga je op vakantie of ben je geblesseerd, dan pauzeren wij je lidmaatschap.

Fysio app

 

Fysio coaching app voor onze clienten

 

We zitten langer en langer op ons achterste. Om actief en gezond te blijven, moeten we onze leefstijl en gewoonten veranderen. Wij kunnen je hierbij helpen en je kunt met onze Leeuwis FysioFit app ook zelf aan de slag.  

Kom bewegen, wij staan voor je klaar!

Anneke de Joode - Fysiotherapeut Apeldoorn

Anneke de Joode

Fysiotherapeut

Annet Malenstein - Fysiotherapeut Apeldoorn

Annet Malenstein

Fysiotherapeut

Bas Boereboom - Fysiotherapeut Apeldoorn

Bas Boereboom

Fysiotherapeut

Birgit Bebelaar - Fysiotherapeut Apeldoorn

Birgit Bebelaar

Fysiotherapeut

Dirk-Jan Veenhuis - Fysiotherapeut Apeldoorn

Dirk-Jan Veenhuis

Fysiotherapeut

Karlijn Harleman - Fysiotherapeut Apeldoorn

Karlijn Harleman

Fysiotherapeut

Michael Broens - Fysiotherapeut Apeldoorn

Michael Broens

Fysiotherapeut

Paul Lankwarden - Fysiotherapeut Apeldoorn

Paul Lankwarden

Fysiotherapeut

Peter Bakker - Fysiotherapeut Apeldoorn

Peter Bakker

Fysiotherapeut

Steven Gerritsen - Fysiotherapeut Apeldoorn

Amber Krikhaar

Fysiotherapeut

Theo Nijentap - Fysiotherapeut Apeldoorn

Theo Nijentap

Fysiotherapeut

Meer weten over fysio fitness?

Over de mogelijkheden, over onze groepslessen fysio fitness of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.