Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

fysiotherapie

Blijf in beweging voor nu, straks en later!

Fysiotherapie

Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedisch beroep dat zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. De fysiotherapeuten van Leeuwis Fysiogroep helpen jou met Fysiotherapie, Revalidatie en Preventie. Zij hebben zich gespecialiseerd in Manuele-therapie, Sportfysiotherapie, Kinderfysiotherapie, Handfysiotherapie, Bekkenfysiotherapie, Kaakfysiotherapie, Psychosomatische fysiotherapie en Oncologiefysiotherapie. Je kunt met of zonder een verwijzing van je arts terecht bij onze fysiotherapeuten in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Wanneer fysiotherapie?

Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die klachten heeft aan het houdings- en bewegingsapparaat. Je houdings- en bewegingsapparaat bestaat uit je botten, spieren, pezen, banden en gewrichten. Klachten waarmee je naar een fysiotherapeut kunt gaan zijn bijvoorbeeld sportblessures, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, klachten opgedaan tijdens je werk, door het maken van een verkeerde beweging of omdat het lichaam ouder wordt. Met fysiotherapie ben je snel weer in beweging. Onze fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd. Zo hebben wij passende fysiotherapie voor bijna elke aandoening.

Wordt fysiotherapie vergoed?

De vergoeding voor fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering, tenzij uw aandoening chronisch is. Een chronische aandoening betekent dat uw aandoening op de Lijst Borst of chronische lijst moet staan. Vraag uw fysiotherapeut of u een chronische aandoening heeft en lees meer op onze pagina over vergoedingen.

Fysio app

 

Fysio coaching app voor onze clienten

 

We zitten langer en langer op ons achterste. Om actief en gezond te blijven, moeten we onze leefstijl en gewoonten veranderen. Wij kunnen je hierbij helpen en je kunt met onze Leeuwis FysioFit app ook zelf aan de slag.  

Specialisaties fysiotherapie

Handfysiotherapie

Met Handfysiotherapie behandelt onze handfysiotherapeut in Apeldoorn letsels en aandoeningen aan uw hand en pols. Een hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Kleine aandoeningen aan een vinger of hand kunnen ingrijpende gevolgen hebben op het functioneren van je hand en soms je hele arm. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts.

Kaakfysiotherapie

Met kaakfysiotherapie behandelt onze kaakfysiotherapeut kaakproblemen. Kaakpijn en overgevoelige of pijnlijke tanden en kiezen kunnen ontstaan door overbelasting van uw kauwspieren of door het niet goed functioneren van uw kaakgewricht, en zijn meestal goed op te lossen. Ook oorpijn, hoofdpijn en nekpijn kunnen kaakgerelateerd zijn. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Kinderfysiotherapie

Onze kinderfysiotherapeut richt zich bij de behandeling van jouw baby, peuter of kind op het bewegend functioneren. Onze kinderfysiotherapeut behandelt kinderen met acute- en chronische problemen. Wanneer de zorgvraag van je baby, peuter of kind specifieker wordt, bieden wij gecombineerde zorg op maat met kinderfysiotherapie, osteopathie en kinder manuele therapie.

Manuele-therapie

Met manuele therapie behandelt onze manueel therapeut de oorzaak van je klachten. Bij nekklachten, schouderklachten en rugklachten zijn de effecten van manuele therapie meestal direct merkbaar na de eerste behandeling. Als u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij ondervindt, kan manuele therapie direct uitkomst bieden om u weer vrij te laten bewegen. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Met Oedeemtherapie kan onze oedeemtherapeut in Apeldoorn je oedeem verminderen of verhelpen. Oedeem is een een zichtbare zwelling door een abnormale ophoping van weefselvocht en kan over je hele lichaam voorkomen. Onze oedeemtherapeut richt zich bij de behandeling van jouw oedeem op de stimulatie van vochtafvoer. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts. 

Oncologiefysiotherapie

Met Oncologiefysiotherapie behandelt onze Oncologiefysiotherapeut in Apeldoorn bewegingsproblemen en conditieverlies als gevolg van kanker, zoals: pijn, spanningsklachten, littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfe oedeem(vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken bij onze Oncologiefysiotherapeut in Apeldoorn.

Sportfysiotherapie

Met Sportfysiotherapie helpt onze Sportfysiotherapeut in Apeldoorn jou bij sportblessures, revalidatie na een operatie, blessurepreventie, sportmedische begeleiding en prestatieverbetering. Wij behandelen, begeleiden en adviseren sporters op topsport, breedtesport en recreatiesport niveau. Voorkom verergering van je blessure met sportfysiotherapie. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts. 

Behandelmethodes fysiotherapie

Echograie Fysiotherapie

Met echografie kunnen wij sneller een betere diagnose stellen tijdens het onderzoek naar de oorzaak van jouw lichamelijke klacht. Hierbij kunt je denken aan peesklachten, klachten aan spieren en klachten aan gewrichtsbanden. Bij Leeuwis Fysiogroep is echografie inmiddels een vertrouwde manier van onderzoek en onderdeel van onze fysiotherapeutische behandelingen. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Dry Needling

Dry Needling is gericht op de behandeling van stijfheid- en pijnklachten in de spieren, veroorzaakt door myofasciale triggerpoints( spierknopen). Triggerpoints zijn kleine zeer drukgevoelige verhardingen in de spier. Deze triggerpoints kunnen wij met Dry Needling uitschakelen door met een droge dunne acupunctuurnaald de spier aan te prikken. Dit leidt snel tot minder spierspanning waardoor je minder pijn hebt. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Hooikoorts taping

Met Hooikoorts taping kunnen wij je hooikoortsklachten verminderen. Het is een bepaalde manier van tapen met speciale tape, waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar ook belangrijk voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Wij brengen de medical tape aan op je rug waardoor je meer lucht krijgt. Anders dan met sporttape kun je met medical tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Medical Taping

Medical taping is een manier van tapen met speciale tape, waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar ook belangrijk voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Anders dan met sporttape kun je met medical tape gewoon bewegen. Medical taping kan bij verschillende aandoeningen en klachten uitkomst bieden. De effecten van medical taping zijn snel merkbaar. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Shockwave Therapie

Met Shockwave therapie kan de oorzaak van je pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden. De krachtige trillingen van de shockwave verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijngebied. Zo wordt het natuurlijke herstel mechanisme van je lichaam gestimuleerd. Het resultaat is snel merkbaar. Shockwave therapie is vooral geschikt voor langdurige pijnklachten, zoals Hielspoor, Jumpers Knee, Schouderontsteking, Knie Artrose, Tenniselleboog, Tennisarm- en of Golfersarm. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.