Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

handfysiotherapie

Aandoeningen aan je hand kunnen ingrijpende gevolgen hebben

Handfysiotherapie Apeldoorn

Met Handfysiotherapie behandelt de handfysiotherapeut letsels en aandoeningen aan je hand en pols. Een hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Met 27 botjes, 30 gewrichten, meer dan 40 spieren en talloze bandjes, bloedvaten en zenuwen kan een hand bewegen met veel kracht of juist met enorme precisie. Kleine aandoeningen aan een vinger of hand kunnen ingrijpende gevolgen hebben op het functioneren van je hand en soms je hele arm.

 

De meest vookomende hand- en polsaandoeningen zijn:

Artrose (slijtage), Duim en vingers uit de kom, Fracturen aan pols en vingers, Reuma, Trigger finger, Sportletsel van de hand of pols, Overbelastingsklachten, Dystrofie, CRPS type 1, Carpaal Tunnel Syndroom, Carpal Boss, SL dissociatie, De ziekte van Quervain, Skiduim en Mallet finger. Onze handfysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van letsels of aandoeningen aan handen en polsen en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie en Handen Netwerk Stedendriehoek. Deze vereniging bevordert de samenwerking tussen diverse disciplines die zich bezig houden met handtherapie, waardoor veel kennis en ervaring gedeeld wordt. Dit zorgt voor kwalitatief hoogwaardige zorg. Er wordt dan ook bewust gestreefd naar de integratie van meerdere disciplines, zoals: ergotherapie, fysiotherapie, gipsverbandmeesters, oefentherapeuten, revalidatieartsen en psychologen. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts in onze Handfysiotherapie praktijk in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Wanneer handfysiotherapie?

Onze handfysiotherapeut helpt jou bij letsels en aandoeningen aan je hand en pols. Hand- en polsklachten kunnen op vele manieren ontstaan en zeer verschillend van aard zijn. Ze kunnen grote gevolgen hebben voor je dagelijks functioneren.

 

Hoe kan handfysiotherapie mij helpen?
Bij Artrose in hand, vingers of pols, Breuken van hand, vingers of pols, Carpaal tunnel syndroom, Instabiliteit van vingers of pols, Na operatie van hand of pols, Pijn en overbelasting van gewrichten, pezen of spierenm Reumatoide Artritis, een Skiduim, een Triggerfinger, Zenuwbeklemmingen, bij de ziekte van Dupuytren en bij de Ziekte van de Quervain.

Wij herstellen je hand- en polsfunctie

Behandeling handfysiotherapie

Tijdens uw eerste afspraak beginnen wij met een screening en vervolgens een intake. Tijdens dit onderzoek krijgt u een aantal vragen over verschillende aspecten van uw gezondheid. Op deze manier brengen wij uw klachten in kaart om de beste behandelmethode en professional in te zetten. Na dit onderzoek volgt een behandeling handfysiotherapie.

 

Wat houdt een behandeling handfysiotherapie in?

  • Analyse van de handfunctie;
  • Wond- en littekenverzorging;
  • Herstel van kracht van je pols en/of hand;
  • Verbeteren van beweeglijkheid van je pols en/of hand;
  • Stabiliteitstraining van je pols;
  • Aanmeten van braces, spalken en andere hulpmiddelen;
  • Begeleiding en advisering met betrekking tot hervatten hobby, sport en werk.

Wordt handfysiotherapie vergoed?

Handfysiotherapie valt onder fysiotherapie en wordt vergoed uit je aanvullende zorgverzekering indien je voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken bij onze Handfysiotherapeut.

Bas Boereboom - Handfysiotherapeut Apeldoorn

Bas Boereboom

Handfysiotherapeut

Meer weten over handfysiotherapie?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.