Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

kaakfysiotherapie

Kaakproblemen kunnen hoofdpijn, nekpijn en oorpijn veroorzaken

Kaakfysiotherapie in Apeldoorn

Met kaakfysiotherapie behandelt de kaakfysiotherapeut in Apeldoorn kaakproblemen. Kaakproblemen zijn meestal goed op te lossen. Kaakpijn kan ontstaan door overbelasting van je kauwspieren of door het niet goed functioneren van je kaakgewricht. Onze kaakfysiotherapeuten zijn specialist op het gebied van kaakproblemen. Zij hebben een aanvullende opleiding gevolgd. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je kaakchirurg, tandarts of huisarts terecht in onze fysiotherapiepraktijk in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Wanneer helpt Kaakfysiotherapie?

Het kauwstelsel bestaat grofweg uit de kauwspieren, het kaakgewricht en het gebit. Kaakproblemen kunnen ontstaan door overbelasting van de kauwspieren. Dit gebeurt door bijvoorbeeld klemmen, knarsen, nagelbijten, lipbijten, kauwgom kauwen, bijten op pennen of potloden of het met de tong persen tegen de tanden of het verhemelte. Ook kan stress een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van overbelasting van de kauwspieren. Denkt u maar aan gezegden als 'je verbijten' en 'de kiezen op elkaar en doorgaan'. Je kaakproblemen kunnen echter ook te maken hebben met problemen vanuit het kaakgewricht. Het kaakgewricht bevat een kraakbeenschijf (discus), die verschoven kan zijn of die het gewicht kan blokkeren. Dit kan leiden tot een beperkte mondopening. Verder kunnen kaakproblemen het gevolg zijn van gebitsproblemen. De tanden en kiezen kunnen slijten door tandenknarsen, maar er kan ook gewoon sprake zijn van kiespijn.

 

Kaakfysiotherapie helpt bij de volgende klachten:

Abnormale slijtage van het kaakgewricht,  Het niet goed kunnen openen van de mond, Knappende of krakende kaakgewrichten, Overgevoelige of pijnlijke tanden en kiezen, Pijn rond het kaakgewricht (voor het oor), Pijn of vermoeidheid van de kauwspier. Maar ook oorpijn, hoofdpijn en nekpijn kunnen te maken hebben met stoornissen in het kauwstelsel. Herkent u een of meerdere van deze symptomen, dan bestaat de kans dat u last heeft van kaakproblemen. De medische term voor kaakproblemen is temporo-mandibulaire dysfunctie, kortweg TMD genoemd. TMD is de verzamelnaam voor problemen van het kauwstelsel. Ruim 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft wel eens last van TMD.

Wij helpen jou bij kaakproblemen

Wat houdt een behandeling Kaakfysiotherapie in?

Tijdens je eerste afspraak beginnen wij met een screening en vervolgens een intake. Tijdens dit onderzoek krijg je een aantal vragen over verschillende aspecten van je gezondheid. Op deze manier brengen wij uw klachten in kaart om de beste behandelmethode en therapeut in te zetten. Na dit onderzoek volgt een behandeling. Als er sprake is van kaakproblemen kan de kaakfysiotherapeut je zelf begeleiden. Is er sprake van een ander probleem, dan zal de kaakfysiotherapeut je doorverwijzen naar een deskundige met wie hij samenwerkt. De kaakfysiotherapeut analyseert aan de hand van vragenlijsten en een bewegingsonderzoek je klachten. De kaakfysiotherapeutische behandeling bestaat onder andere uit instructies hoe je je mond goed kunt gebruiken en ontspannen.

Wordt Kaakfysiotherapie vergoed?

Kaakfysiotherapie valt onder fysiotherapie en wordt vergoed uit je aanvullende verzekering. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts, tandarts of kaakchirurg.

Cees Leeuwis - Kaakfysiotherapeut Apeldoorn

Cees Leeuwis

Kaakfysiotherapeut

Izaak van Hunnik - Kaakfysiotherapeut Apeldoorn

Izaak van Hunnik

Kaakfysiotherapeut

Wil je meer weten over Kaakfysiotherapie?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.