manuele therapie

Voorkom verergering van je pijnklachten voor een beter herstel

Manuele therapie Apeldoorn

Op deze pagina vind je informatie over manuele-therapie in Apeldoorn. Met manuele therapie behandelt onze manueeltherapeut nekklachten, schouderklachten en rugklachten. Als je een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij ondervindt, kan Manuele-therapie snel een uitkomst bieden om je weer pijnvrij te laten bewegen. Onze Manueeltherapeut richt zich tijdens het behandelen op de oorzaak van je pijnklachten, waardoor de effecten van een behandeling Manuele-therapie bij ons direct merkbaar zijn na de eerste behandeling. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je arts terecht in onze praktijk voor manuele-therapie in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Wanneer Manuele therapie?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij ondervindt, kan manuele-therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele-therapie zijn vaak al direct merkbaar na de eerste behandeling. Je gewrichten functioneren beter en bewegen gaat weer makkelijker. Manuele-therapie is in principe geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd.

 

Pijnklachten die we met manuele therapie behandelen:

Bovenrug klachten al dan niet in combinatie met ribpijn en borstpijn, Duizeligheid bij het bewegen van uw nek, Heupklachten, Hoofdpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van uw wervelkolom, Kaakklachten al dan niet in combinatie met nekpijn, Lagerug klachten al dan niet met pijn uitstraling naar uw benen, Nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van uw wervelkolom, Nekklachten met pijn uitstraling naar uw schouder en/ of armen en Schouderklachten met pijn uitstraling naar uw armen.

 

Kinder manuele therapie voor baby's en kinderen:

Kinder manuele-therapie bij het niet beweeglijk zijn van het hogere deel van de nek van baby’s. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde ligging in de baarmoeder, tijdens de bevalling en bij kunstverlossingen (tang- of vacuümverlossing). Dit deel van de nek is heel belangrijk bij ons bewegen en oriënteren. Een stoornis in de hoge nek geeft dit problemen in het bewegen en de houding. Dit werkt door in de hele wervelkolom, het bekken en de heupgewrichten. Daarnaast veroorzaakt zo’n foutieve stand ook vaak pijn bij bewegen van de nek en/of hoofdpijn. Een baby kan zich maar op één manier uiten en zal dan vaak huilen, ook wel huilbaby genaamd. Symptomen kunnen zijn: een overstrekte houding bij liggen en staan (asymmetrie), een scheve, afgeplatte schedel, veel huilen, wil vroeg staan (al met zeven maanden), wil niet kruipen (billenschuiver), wil niet graag geknuffeld worden, druk of onrustig. De behandeling bestaat uit zachte mobiliserende en manipulatieve technieken aan de hoge nekgewrichten, gewrichten van de wervelkolom en in de bekkengewrichten. De behandeltechnieken zijn klein en zacht, waarbij de juiste behandeltechnieken zich per kind onderscheiden in richting en intensiteit. Uitsluitend de geregistreerde manueel therapeut, die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van zuigelingen, kan deze verfijnde behandeltechnieken op een verantwoorde wijze toepassen.

Wij behandelen de oorzaak van je pijnklacht

Behandeling Manuele therapie

Tijdens de eerste afspraak wordt er een behandelplan opgesteld aan de hand van een screening en een intake gesprek. Hierna volgt een behandeling. Manuele Therapie is een behandelmethode die direct aangrijpt op de gewrichten van ons lichaam. Wanneer iemand door een ongeval, ongewone arbeid of psychische factoren niet meer in staat is op zijn eigen manier te bewegen, kunnen klachten ontstaan. Deze klachten uiten zich niet altijd op de plaats van de oorzaak. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Onze manueel-therapeuten richten zich tijdens het behandelen juist op de oorzaak van uw klachten. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken bij een van onze Manueel-therapeuten.

Wordt Manuele therapie vergoed?

Manuele-therapie wordt vergoed uit je aanvullende zorgverzekering. Hoeveel in jouw situatie vergoed wordt, kun je terugvinden in je polisvoorwaarden. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken bij een van onze manueel-therapeuten in Apeldoorn en Barneveld.

Annet Malenstein

Manueeltherapeut

Dirk-Jan Veenhuis

Manueeltherapeut

Izaak van Hunnik

Manueeltherapeut

Meer weten over Manuele therapie?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.

Afspraak maken 

Je kan met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken. Bel ons maandag t/m vrijdag van 08:00 - 16:00 uur of gebruik ons afsprakenformulier. Wij bellen je altijd voor een bevestiging van je afspraak.

Afspraak afzeggen

Heb je een afspraak gemaakt maar ben je toch verhinderd? Dan willen wij je vragen om je afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen om anderen ook snel te kunnen helpen. Lukt dit niet en heb je een geldige reden, dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Bel ons ma t/m vr van 08:00 - 16:00 uur.

Afspraak maken 

Je kan met of zonder verwijzing een afspraak maken. Bel ons ma t/m vr van 08:00 - 16:00 uur of gebruik het afsprakenformulier. Je ontvangt altijd een bevestiging.

Afspraak afzeggen? Bel ons

Heb je een afspraak gemaakt maar ben je verhinderd? Zeg je afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af. Dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Bel ons ma t/m vr van 08:00 - 16:00 uur.

Naam  
E-mail  
Telefoon  
Behandeling  
Locatie  
Opmerking