Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

manuele therapie

Loop niet door met rugpijn, nekklachten en hoofdpijn

Manuele therapie Apeldoorn

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op het beter laten functioneren van  je gewrichten en het verbeteren van je lichaamshouding en bewegingen. Met Manuele therapie behandelt de Manueel therapeut nekklachten, rugklachten, schouderklachten en hoofdpijn. Als je een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij ondervindt, kan manuele therapie snel een uitkomst bieden om je weer pijnvrij te laten bewegen. De manueel therapeut richt zich tijdens het behandelen op de oorzaak van je pijnklachten, waardoor het effect van een behandeling manuele therapie meestal direct merkbaar is na de eerste behandeling. Onze manueel therapeuten zijn aangesloten bij De Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie. Dit is de beroepsinhoudelijke vereniging voor manueel therapeuten in Nederland en zorgt ervoor dat manueel therapeuten hun vakkennis en kunde voortdurend op peil houden door bij- en nascholing. Hierdoor zijn zij op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en behandelwijzen. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je arts terecht in onze fysiotherapiepraktijk voor Manuele Therapie in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Wanneer Manuele therapie?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij ondervindt, kan manuele-therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak al direct merkbaar na de eerste behandeling. Je gewrichten functioneren beter en bewegen gaat weer makkelijker. Manuele therapie is in principe geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd.

 

Pijnklachten die we met manuele therapie behandelen:

Bovenrug klachten al dan niet in combinatie met ribpijn en borstpijn, Duizeligheid bij het bewegen van je nek, Heupklachten, Hoofdpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van je wervelkolom, Kaakklachten al dan niet in combinatie met nekpijn en hoofdpijn, Lage rug klachten al dan niet met pijn uitstraling naar je benen, Hernia, Spit, Ischias, Nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van je wervelkolom, Nekklachten met pijn uitstraling naar je schouder en armen en Schouderklachten met pijn uitstraling naar je armen.

 

Kinder manuele therapie voor baby's en kinderen:

Kinder manuele therapie bij het niet beweeglijk zijn van het hogere deel van de nek van baby’s. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde ligging in de baarmoeder, tijdens de bevalling en bij kunstverlossingen (tang- of vacuümverlossing). Dit deel van de nek is heel belangrijk bij ons bewegen en oriënteren. Een stoornis in de hoge nek geeft dit problemen in het bewegen en de houding. Dit werkt door in de hele wervelkolom, het bekken en de heupgewrichten. Daarnaast veroorzaakt zo’n foutieve stand ook vaak pijn bij bewegen van de nek en/of hoofdpijn. Een baby kan zich maar op één manier uiten en zal dan vaak huilen, ook wel huilbaby genaamd. Symptomen kunnen zijn: een overstrekte houding bij liggen en staan (asymmetrie), een scheve, afgeplatte schedel, veel huilen, wil vroeg staan (al met zeven maanden), wil niet kruipen (billenschuiver), wil niet graag geknuffeld worden, druk of onrustig. De behandeling bestaat uit zachte mobiliserende en manipulatieve technieken aan de hoge nekgewrichten, gewrichten van de wervelkolom en in de bekkengewrichten. De behandeltechnieken zijn klein en zacht, waarbij de juiste behandeltechnieken zich per kind onderscheiden in richting en intensiteit. Uitsluitend de geregistreerde manueel therapeut, die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van zuigelingen, kan deze verfijnde behandeltechnieken op een verantwoorde wijze toepassen.

Wij behandelen de oorzaak van je pijnklacht

Behandeling Manuele therapie

Tijdens de eerste afspraak wordt er een behandelplan opgesteld aan de hand van een screening en een intake gesprek. Hierna volgt een behandeling. Manuele Therapie is een behandelmethode die direct aangrijpt op de gewrichten van ons lichaam. Wanneer iemand door een ongeval, ongewone arbeid of psychische factoren niet meer in staat is op zijn eigen manier te bewegen, kunnen klachten ontstaan. Deze klachten uiten zich niet altijd op de plaats van de oorzaak. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Onze manueel therapeuten richten zich tijdens het behandelen juist op de oorzaak van uw klachten. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken bij een van onze manueel therapeuten.

Wordt Manuele therapie vergoed?

Manuele therapie wordt vergoed uit je aanvullende zorgverzekering. Hoeveel in jouw situatie vergoed wordt, kun je terugvinden in je polisvoorwaarden. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. Je kunt bij ons met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken bij onze manueel therapeut in Apeldoorn en Barneveld.

Annet Malenstein - Manueel therapeut Apeldoorn

Annet Malenstein

Manueel therapeut

Cees Leeuwis - Manueel therapeut Apeldoorn

Cees Leeuwis

Manueel therapeut

Dirk-Jan Veenhuis - Manueel therapeut Apeldoorn

Dirk-Jan Veenhuis

Manueel therapeut

Izaak van Hunnik - Manueel therapeut Apeldoorn

Izaak van Hunnik

Manueel therapeut

Karlijn Harleman - Fysiotherapeut Apeldoorn

Karlijn Harleman

Fysiotherapeut

Peter Bakker - Manueel therapeut Apeldoorn

Peter Bakker

Manueel therapeut

Meer weten over Manuele therapie?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.