Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

fysioTherapie en preventie

Goed dat je ons gevonden hebt. Wij helpen jou!

Snel weer in beweging

Keurmerk Fysiotherapie

Alle zorgverzekeraars

fysioTherapie en preventie

Goed dat je ons gevonden hebt. Wij helpen jou!

Snel weer in beweging

Keurmerk Fysiotherapie

Alle zorgverzekeraars

Kan fysiotherapie mij helpen?

Met fysiotherapie kunnen wij jou helpen bij klachten en aandoeningen aan je spieren, banden, pezen, gewrichten, zenuwen en longen. Maar ook bij conditieverlies, bij herstellen voor en na een operatie, bij herstellen na corona, bij diabetes, bij leefstijlverandering, bij oedeem, bij sportblessures en bij prestatieverbetering kunnen wij je helpen. Onze fysiotherapeuten in Apeldoorn staan voor je klaar en helpen je graag met passende fysiotherapie.

Fysio app

 

Fysio coaching app voor onze clienten

 

We zitten langer en langer op ons achterste. Om actief en gezond te blijven, moeten we onze leefstijl en gewoonten veranderen. Wij kunnen je hierbij helpen en je kunt met onze Leeuwis FysioFit app ook zelf aan de slag.  

Wat onze cliënten zeggen

Fysiotherapie Apeldoorn Klantenbeoordeling Review Zorgkaart

Geen woorden, maar daden. Perfecte fysiotherapie in Apeldoorn. Gericht op het probleem en eerlijk wat betreft resultaat en behandeling. Geen onnodige behandelingen! Ik heb zeer goede ervaringen met Leeuwis Fysiogroep.

Fysiotherapie Apeldoorn Klantenbeoordeling Review Zorgkaart

Fijne fysiotherapie door zeer kundige specialisten. Ik kan altijd snel terecht, goede uitleg, goede behandeling. Ik heb alleen maar lof over deze praktijk en ik kan het iedereen aanraden om daar heen te gaan voor goede en professionele behandelingen.

Fysiotherapie Apeldoorn Klantenbeoordeling Review Zorgkaart

Ik had al heel lang last van triggerpoints in mijn schouders en veel geprobeerd maar niets hielp. Totdat ik een afspraak maakte bij Leeuwis Fysiogroep in Apeldoorn. Na 3 behandelingen waren mijn klachten voor 85% verdwenen.

Wat onze clienten zeggen

Zorgkaart Nederland

Geen woorden, maar daden. Perfecte fysiotherapie. Gericht op het probleem en eerlijk wat betreft resultaat en behandeling. Geen onnodige behandelingen! Ik heb zeer goede ervaringen met deze Fysiogroep.

Zorgkaart Nederland

Fijne fysiotherapie door zeer kundige specialisten. Ik kan altijd snel terecht, goede uitleg, goede behandeling. Ik heb alleen maar lof over deze praktijk en ik kan het iedereen aanraden om daar heen te gaan voor goede en professionele behandelingen.

Zorgkaart Nederland

Ik had al heel lang last van triggerpoints in mijn schouders en veel geprobeerd maar niets hielp. Totdat ik een afspraak maakte bij Leeuwis Fysiogroep. Na 3 behandelingen waren mijn klachten voor 85% verdwenen en ben nu nagenoeg klachtenvrij.

Je wordt bij ons behandeld door gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij staan in het kwaliteitsregister van het Keurmerk Fysiotherapie.

Wij luisteren. Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar en helpen jou graag. Je hebt bij ons direct contact met je fysiotherapeut.

Je hebt bij ons snel een afspraak en een behandeling, bij je thuis of in een van onze fysiotherapiepraktijken in Apeldoorn en Barneveld.

Preventie, leefstijl en training in Apeldoorn

Wanneer je regelmatig beweegt en kunt ontspannen voel jij je geestelijk en lichamelijk fitter en heb je op langere termijn minder kans op lichamelijke klachten en bepaalde ziekten. Onze preventie, leefstijl en trainingsprogramma's zijn erop gericht om jou op een verantwoorde manier in beweging te brengen en in beweging te houden. Wij vinden dat bewegen leuk en gezellig moet zijn. Alleen dan zul je gemotiveerd blijven om te bewegen. 

Stichting Keurmerk Fysiotherapie Apeldoorn
Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie Apeldoorn
Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet
FyraNet Reuma Fysiotherapie Apeldoorn
Chronisch ZorgNet Fysiotherapie Apeldoorn

Thuiswerk advies

We werken tegenwoordig steeds meer thuis. Dit kan belastend zijn voor je lijf, want wie controleert thuis of de thuiswerk plek wel ergonomisch verantwoord is? En wist je dat thuiswerk aan hele andere eisen moet en kan voldoen dan het werk op kantoor omdat de omstandigheden heel anders zijn? Naast lichamelijke klachten kun je ook last krijgen van psychische klachten door thuiswerken. Onze fysiotherapeut kan jou helpen met thuiswerk advies. Lees eerst zelf hoe je lichamelijke en psychische klachten kunt voorkomen en verminderen.

Laatste nieuws

'Investeren in fitheid leidt tot sneller herstel en minder complicaties bij darmkanker'

 

Een grote internationale studie, aangestuurd vanuit Máxima MC (MMC), bewijst dat prehabilitatie vóór een operatie bij patiënten met darmkanker leidt tot een sneller herstel en een sterke afname van ernstige complicaties. De resultaten van deze PREHAB-trial werden recent gepubliceerd in JAMA–surgery, één van de meest vooraanstaande chirurgische tijdschriften uit de VS. De verwachting is dat deze revolutie binnenkort voor alle patiënten in Nederland beschikbaar komt.

Het is bekend dat patiënten die fit een operatie in gaan, minder kans hebben op complicaties. Helaas is de gemiddelde Nederlandse patiënt, die moet worden geopereerd voor darmkanker, niet zo fit. Dit is een optelsom van leeftijd en leefstijl waarbij overgewicht, te weinig beweging, ongezonde voeding en roken en alcohol een belangrijke rol spelen.

 

Waarom prehabilitatie?

Prehabilitatie is een programma waarbij patiënten ondersteund worden om fit te worden vóór een grote operatie. Het programma bestaat uit 5 pijlers en duurt vier weken. Tijdens het programma wordt gewerkt aan: 1 – trainen op kracht en conditie, 2 – dieetadvies met extra eiwitten en vitaminen, 3 – leefstijl (roken), 4 – mentale begeleiding en 5- correctie van bloedarmoede. De resultaten van deze internationale PREHAB-trial bewijzen dat deze revolutionaire aanpak werkt”, concludeert Gerrit Slooter, chirurg in MMC. Hij is trots op Charlotte Molenaar, auteur van de publicatie en de andere arts-onderzoekers die de PREHAB-trial met hem hebben opgezet en uitgevoerd.

 

De internationale PREHAB-trial bewijst effectiviteit

Bij de PREHAB-trial waren 270 patiënten betrokken uit Montréal, Barcelona, Kopenhagen, Ferrara, Breda en Veldhoven. Voor iedere deelnemer werd een programma op maat gemaakt voor maximaal effect. De PREHAB-trial geeft nu het bewijs dat patiënten minder vaak complicaties hebben en sneller herstellen. Met name zijn er 40 procent minder ernstige complicaties bij patiënten die geprehabiliteerd hebben ten opzichte van de controlegroep (patiënten die niet deelnamen aan het programma). Dat is een belangrijke winst omdat juist die complicaties een volledig herstel in de weg staan. Maar de winst zit in meerdere factoren geeft Slooter aan: “Patiënten zijn zowel vóór als na de operatie meer betrokken. Door de toegenomen kracht en conditie hebben patiënten vertrouwen om de dag na de operatie weer actief aan hun herstel te werken. Patiënten uit MMC die hebben geprehabiliteerd gingen twee dagen eerder naar huis.” De studie werd mogelijk gemaakt door KWF-Kankerbestrijding.

 

Waarom is deze studie zo belangrijk?

De gunstige resultaten uit de PREHAB-trial bevestigen eens te meer dat prehabilitatie het verdient om landelijk breder te worden uitgerold. Maar prehabilitatie kent geen structurele financiering. Veel ziekenhuizen staan al in de startblokken om prehabilitatie aan te bieden maar worstelen met de financiering. De Federatie Medisch Specialisten (FMS) en de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) hebben uitgerekend dat de inzet van prehabilitatie alleen al bij operaties voor kanker van de dikke darm mogelijk 60 miljoen euro bespaart in vijf jaar (ref BIA). Toch blijkt het haast onoplosbaar om de kosten in te passen in de begroting. Veel ziekenhuizen gebruiken eigen onderzoekspotjes of maken gebruik van incidenteel geld van zorgverzekeraars.

 

Daarom is Máxima MC samen met een aantal andere koploper ziekenhuizen zoals het UMC Groningen, Radboudumc en Reinier de Graaf Gasthuis verenigd in de Werkgroep Prehabilitatie van de NVvH en de Stichting Fit4Surgery. Samen wordt er zoveel mogelijk bewijslast verzameld over de effectiviteit van het programma. In samenspraak met alle betrokken disciplines werd ook een ‘Standpunt Prehabilitatie’ opgesteld dat werd afgeleid van de PREHAB-trial. Dit is een landelijk protocol dat er voor kan zorgen dat prehabilitatie vanuit alle ziekenhuizen universeel wordt aangeboden.
In MMC hebben we er drie jaar over gedaan om het prehabilitatieprogramma op te stellen. Meer dan de helft van alle ziekenhuizen in Nederland doorliep al een training in MMC. “Wij zien het als onze taak om samen met de NVvH en Fit4Surgery deze kennis te delen om prehabilitatie voor zo veel mogelijk patiënten in zoveel mogelijk ziekenhuizen mogelijk te maken”, aldus Slooter.

 

In MMC breiden we bijzondere aanpak prehabilitatie al verder uit

Al sinds 2017 zetten we in op prehabilitatie om patiënten fit te maken voorafgaand aan de darmoperatie. Prehabilitatie is een goed voorbeeld van een initiatief op het gebied van behoud van gezondheid. Want in MMC streven we er naar dat patiënten zo lang mogelijk zo gezond mogelijk blijven. Zodat onze patiënten het maximaal mogelijke uit hun leven kunnen halen. Prehabilitatie is daar een goed voorbeeld van. In MMC hebben we dan ook veel vertrouwen in de bijzondere aanpak. Al bijna 400 patiënten volgden in de afgelopen jaren het prehabilitatieprogramma. Niet alleen bij darmkankeroperaties maar ook bij operaties aan lever of longen. Inmiddels zijn er ook specifiek programma’s opgesteld voor andere grote operaties zoals complexe littekenbreuken, open aneurysma chirurgie, maagverkleiningen en voor gynaecologische of urologische ingrepen.