Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

oefentherapie

Zorg dat je belasting en belastbaarheid in balans zijn

Oefentherapie Apeldoorn

Oefentherapie is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon bijvoorbeeld door veel thuiswerken, een verstoord evenwicht tussen spanning en ontspanning en slaapproblemen. De Oefentherapeuten van Leeuwis Fysiogroep helpen jou met Oefentherapie Mensendieck Cesar, Psychosomatische Oefentherapie en Slaapoefentherapie. Je kunt met of zonder een verwijzing van je arts terecht bij onze Oefentherapeuten in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Wanneer oefentherapie?

Met Oefentherapie behandelen en voorkomen we klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, een verstoord evenwicht tussen spanning en ontspanning, ademhalingsproblemen en slaapproblemen. 

 

Oefentherapie Mensendieck Cesar:

Oefentherapie Mensendieck Cesar is zinvol bij (pijn)klachten die veroorzaakt worden door een onjuiste houding van het lichaam. Die onjuiste houding kan komen omdat je bijvoorbeeld, zonder het zelf in de gaten te hebben, steeds meer voorover gebogen loopt. Of omdat je ongemerkt het ene been meer belast dan het andere. Of omdat je een ongunstige zithouding hebt op je bureaustoel of in de auto. Na verloop van tijd kunnen dan klachten ontstaan.

 

Psychosomatische Oefentherapie:

Psychosomatische Oefentherapie helpt jouw bij een verstoord evenwicht tussen spanning en ontspanning. Stress, wij hebben er dagelijks mee te maken. Er is niets aan de hand als wij ons er goed bij voelen. Stress is zelfs gezond. Wij hebben het nodig om goed te kunnen presteren, onszelf te motiveren en het beste uit onszelf te halen. Stress wordt ongezond wanneer wij stress niet afwisselen met ontspanning en herstel. Oftewel stress moet aan en uit kunnen. Zodra er sprake is van teveel of langdurige stress, dreigt het gevaar dat lichaam en geest zich onvoldoende herstellen, met als gevolg lichamelijke en/of psychische klachten en verminderde prestaties. Hoe meer wij uit balans raken en onze kracht verliezen, hoe meer signalen van stress wij afgeven. Psychosomatische klachten zijn stress gerelateerde klachten, deze kan men op verschillende manieren ervaren en vaak is het een combinatie van factoren: Lichamelijke symptomen, Psychische symptomen en Gedragsmatige symptomen. 

 

Slaapoefentherapie:

Heb je moeite met inslapen, doorslapen, wordt je te vroeg wakker of combinaties hiervan? Heb je slaapritmeproblemen, kun je moeilijk naar bed gaan of heb je behoefte aan lang uitslapen? Slaap je te vaak, te lang of te kort? Heb je last van vermoeidheidsklachten, overmatige slaperigheid, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, een kort lontje, doemdenken, moedeloos gevoel, piekeren, dan kun je baat hebben bij Slaapoefentherapie.

Vergoeding oefentherapie

Oefentherapie wordt in de meeste gevallen vergoed uit de aanvullende zorgverzekering, tenzij je aandoening chronisch is. Een chronische aandoening betekent dat je aandoening op de Lijst Borst of chronische lijst moet staan. Vraag je fysiotherapeut of je een chronische aandoening hebt en lees meer op onze pagina over vergoedingen.

Specialisaties oefentherapie

Oefentherapie Mensendieck Cesar

Met Oefentherapie Mensendieck Cesar helpen wij jou bij (pijn)klachten die veroorzaakt worden door een onjuist houdings- en bewegingspatroon van je lichaam. Je leert met oefeningen bewuster om te gaan met je lichaam, zodat je steeds vaker automatisch kiest voor een betere houding.

Psychosomatische Oefentherapie

Ervaar jij teveel of langdurige stress? Ben je de balans tussen spanning en ontspanning kwijt? Dan kan onze Psychosomatische Oefentherapeut jou helpen. De behandelingen bestaan uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, mindfulness, therapeutische gesprekken en cognitieve gedragstherapie.

Slaapoefentherapie

Heb je moeite met inslapen of doorslapen? Heb je slaapritmeproblemen? Heb je last van vermoeidheidsklachten, slaperigheid en concentratie problemen? Dan kan de Slaapoefentherapeut jou helpen. De behandelingen bestaan uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, slaapgedrag advies, cognitieve gedragstherapie en timemanagement.