revalidatie NA operatie

Knie, Heup en Schouderrevalidatie voor en na je operatie.

Revalidatie bij operatie Apeldoorn

Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat: spieren, botten en gewrichten. Een op de drie Nederlanders krijgt te maken met klachten aan spieren of gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn enkeloperaties, heupoperaties, knieoperaties en schouderoperaties.

 

Orthopedische revalidatie is bedoeld voor patiënten die een ingreep op dit gebied hebben ondergaan. Met orthopedische revalidatie helpen onze orthopedische fysiotherapeuten en sportfysiotherapeuten in Apeldoorn je voor en na een operatie of een orthopedische aandoening. Ook kan een orthopedisch chirurg je zonder operatie doorverwijzen naar onze fysiotherapeuten of oefentherapeuten. Zij hebben een master opleiding en houden hun kennis voortdurend op het hoogste niveau door extra opleidingen, cursussen en intervisie bijeenkomsten. Al onze fysiotherapeuten en oefentherapeuten zijn aangesloten bij het Keurmerk Fysiotherapie. Orthopedische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport, bij botbreuken, heupletsel enkelletsel of knieletsel, schouderklachten en elleboogklachten. 

 

Het is belangrijk om zo snel mogelijk je mobiliteit en stabiliteit te herwinnen. Hierdoor verbetert je fysiek functioneren en daarmee de kwaliteit van leven. Bij ons kun je direct starten met revalideren, wij komen ook bij je thuis! Onze fysiotherapeuten  en oefentherapeuten hebben specifieke kennis van de aandoening en het verloop. Je kunt bij ons terecht met en zonder verwijzing van je arts voor orthopedische revalidatie in onze praktijk in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek. 

Wanneer revalidatie bij operatie?

Heb je een operatie ondergaan aan je knie, heup, rug of schouder? Ben je geopereerd aan de gevolgen van artrose? Of moet je herstellen na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk of door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- of elleboogklachten)?  Dan helpen onze fysiotherapeuten je om zo snel mogelijk weer je gewone bezigheden of sport op te kunnen pakken. Het revalidatietraject start direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door je orthopeed of arts. Maar wij begeleiden je ook voor je operatie, zodat je beter de operatie ingaat. We noemen dit ook wel, better in is better out.

 

Als je geopereerd bent is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode te beginnen om mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Met revalidatie na je operatie zal die verbeteren, je pijn verminderen, je belastbaarheid, je coördinatie en je uithoudingsvermogen vergroten en je spierkracht versterken. Het revalidatieprogramma bij Leeuwis Fysiogroep bestaat uit revalidatietraining met individuele behandelingen. Onze praktijk beschikt over moderne revalidatieapparatuur. Vooraf, tijdens en na afloop van de behandeling wordt een aantal testen gedaan. Via gerichte oefeningen worden de functies die je nodig hebt in het dagelijkse leven, in je werk en bij het sporten weer hersteld. 

Better in is better out

Wat is revalidatie bij operatie?

Tijdens de eerste afspraak wordt er een behandelplan opgesteld aan de hand van een screening en een intakegesprek. Tijdens dit onderzoek krijg je een aantal vragen over verschillende aspecten van je gezondheid. Op deze manier brengen wij je klachten precies in kaart om een passend behandelplan met jou op te stellen. Vervolgens bepaalt onze fysiotherapeut samen met jou de haalbare doelen. Hierna starten we het revalidatietraject.

 

Voor mensen die geopereerd worden of geopereerd zijn hebben wij een revalidatieprogramma ontwikkeld, waarmee wij je mobiliteit en stabiliteit verbeteren, je pijn verminderen, je belastbaarheid, coördinatie en je uithoudingsvermogen vergroten en je spierkracht versterken. Met gerichte oefeningen worden de functies die je nodig hebt in het dagelijkse leven, in je werk en bij het sporten weer hersteld. Het revalidatieprogramma wordt aangepast aan jouw mogelijkheden en individuele capaciteiten. Met een aanvullend online oefenprogramma word je gestimuleert om ook buiten de contactmomenten in onze fysiotherapiepraktijk te werken aan je herstel. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts.

Wordt revalidatie bij operatie vergoed?

Revalidatie voor volwassenen vanaf 18 jaar wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering indien je voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie. Wanneer jouw aandoening chronisch is, worden de behandelingen fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling volledig vergoed uit de basisverzekering. Een chronische aandoening betekent dat je aandoening op de Lijst Borst of Chronische Lijst moet staan. Voor jongeren tot 18 jaar worden de behandelingen fysiotherapie bij revalidatie volledig vergoed. Vraag je fysiotherapeut of je een chronische aandoening hebt. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts. Wij helpen je graag weer in beweging!

Jeanne Brinkman - Fysiotherapeut Apeldoorn

Jeanne Brinkman

Fysiotherapeut

Karlijn Harleman - Fysiotherapeut Apeldoorn

Karlijn Harleman

Fysiotherpeut

Marjo Sloot - Fysiotherapeut Apeldoorn

Marjo Sloot

Fysiotherpeut

Michael Broens - Fysiotherapeut Apeldoorn

Michael Broens

Fysiotherapeut

Paul Lankwarden - Fysiotherapeut Apeldoorn

Paul Lankwarden

Fysiotherapeut

Steven Gerritsen - Fysiotherapeut Apeldoorn

Amber Krikhaar

Fysiotherapeut

Meer weten over revalidatie bij operatie?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.