orthopedische revalidatie

Start met revalideren om je mobiliteit en stabiliteit te herwinnen

Orthopedische revalidatie Apeldoorn

Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen, pijnklachten en ziekten aan het steun- en bewegingsapparaat. Een op de drie Nederlanders krijgt te maken met klachten aan spieren, botten of gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heupoperaties, knieoperaties en schouderoperaties (SAPS). Zoals een nieuwe heup (total hip), een nieuwe knie (total knee), een nieuwe halve knie (oxford knee), voorste kruisbandoperatie, meniscusoperatie of schouderpees operatie (Cuff Repair). Voor en na een dergelijke orthopedische ingreep is professionele revalidatietraining door een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten in Apeldoorn erg belangrijk voor een optimaal en sneller herstel. Een orthopeed of orthopedisch chirurg kan u ook zonder operatie doorverwijzen voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport, zelfstandig worden bij dagelijkse verzorging, begeleiding bij het hervatten van bewegen en lopen, bij botbreuken, heup-, enkel- of knieletsel, schouder- en elleboogklachten. 

 

Het is belangrijk om zo snel mogelijk je mobiliteit en stabiliteit te herwinnen. Hierdoor verbetert je fysiek functioneren en daarmee de kwaliteit van leven. Bij ons kun je direct starten met revalideren, wij komen ook bij je thuis! Onze fysiotherapeuten zijn geschoold in het begeleiden en behandelen van patiënten met een orthopedische aandoening. Zij hebben specifieke kennis van de aandoening en het verloop. Je kunt bij ons terecht met en zonder verwijzing van je arts voor orthopedische revalidatie in onze praktijk in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek. 

Wat is orthopedie?

Orthopedie is gericht op aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Dit kunnen aandoeningen aan de spieren, botten, gewrichten, banden en pezen zijn. Denk hierbij aan enkelklachten, knieklachten, heupklachten, rugklachten en schouderklachten. Een op de drie Nederlanders krijgt te maken met klachten aan spieren of gewrichten. Een orthopedisch chirurg of orthopeed richt zich op het verminderen van je pijn en helpt je om weer gemakkelijker te kunnen bewegen. Hierbij werkt de orthopeed samen met andere behandelaars, bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een reumatoloog. Een behandeling kan bestaan uit advies, manuele therapie, fysiotherapie revalidatietraining, medicijnen en/of een operatie. Onze master fysiotherapeuten zijn specialisten in orthopedische revalidatie en werken nauw samen met diverse orthopeden in ziekenhuizen en klinieken om u een optimaal zorg- en revalidatietraject te bieden.

Wanneer orthopedische revalidatie?

Je revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door de orthopeed. Als je geopereerd bent is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode te beginnen om mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Orthopedische revalidatie verminderd je pijn en verbeterd je mobiliteit, belastbaarheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en spierkracht. De orthopedische revalidatie bij Leeuwis Fysiogroep bestaat uit revalidatietraining met individuele behandelingen. Onze praktijk beschikt over moderne revalidatieapparatuur. Vooraf, tijdens en na afloop van de behandeling wordt een aantal testen gedaan. Via gerichte oefeningen worden de functies die je nodig hebt in het dagelijkse leven, in je werk en bij het sporten weer hersteld. 

Verbeter je mobiliteit

Wat is orthopedische revalidatie?

Tijdens de eerste afspraak wordt er een behandelplan opgesteld aan de hand van een screening en een intakegesprek. Tijdens dit onderzoek krijg je een aantal vragen over verschillende aspecten van je gezondheid. Op deze manier brengen wij je klachten precies in kaart om een passend behandelplan met jou op te stellen. Vervolgens bepaalt onze fysiotherapeut samen met jou de haalbare doelen. Hierna starten we het revalidatietraject.

 

Voor mensen met orthopedische aandoeningen hebben wij een revalidatieprogramma ontwikkeld, waarmee wij je mobiliteit en stabiliteit verbeteren, je pijn verminderen, je belastbaarheid, coördinatie en je uithoudingsvermogen vergroten en je spierkracht versterken. Met gerichte oefeningen worden de functies die je nodig hebt in het dagelijkse leven, in je werk en bij het sporten weer hersteld. Het revalidatieprogramma wordt aangepast aan jouw mogelijkheden en individuele capaciteiten. Met een aanvullend online oefenprogramma word je gestimuleert om ook buiten de contactmomenten in onze fysiotherapiepraktijk te werken aan je herstel. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts.

Wordt orthopedische revalidatie vergoed?

Orthopedische revalidatie voor volwassenen vanaf 18 jaar wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering indien je voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie. Wanneer jouw aandoening chronisch is, worden de behandelingen fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling volledig vergoed uit de basisverzekering. Een chronische aandoening betekent dat je aandoening op de Lijst Borst of Chronische Lijst moet staan. Voor jongeren tot 18 jaar worden de behandelingen fysiotherapie bij orthopedische revalidatie volledig vergoed. Vraag je fysiotherapeut of je een chronische aandoening hebt. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts. Wij helpen je graag weer in beweging!

Jeanne Brinkman - Fysiotherapeut Apeldoorn

Jeanne Brinkman

Fysiotherapeut

Karlijn Harleman - Fysiotherapeut Apeldoorn

Karlijn Harleman

Fysiotherpeut

Marjo Sloot - Fysiotherapeut Apeldoorn

Marjo Sloot

Fysiotherpeut

Meer weten over orthopedische revalidatie?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.