Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

over Ons

Lees wie we zijn en wat wij doen om jou de beste zorg te leveren

Over Leeuwis Fysiogroep

Leeuwis Fysiogroep is een praktijk voor fysiotherapie, oefentherapie, preventie en revalidatie in Apeldoorn en Barneveld. Opgericht in 1973 in Apeldoorn de Maten. Wij staan al 50 jaar bekend om onze flexibele, patiëntgerichte benadering en minimale wachttijd. Samen werken we elke dag keihard om onze cliënten blij te maken. Dit doen we door duidelijk en open te zijn, met ze mee te denken en net dat stapje extra te zetten om ze te verrassen door telkens hun verwachtingen te overtreffen. Kortom, gewoon nuchter en verwonderen. Snel een afspraak, door direct contact en korte lijnen. Zodat onze cliënten gewoon snel de juiste behandeling krijgen. Die behandeling doen we goed, effectief en met aandacht, zodat onze cliënten snel weer kunnen functioneren in hun dagelijks leven. Snel hulp bieden, respect, aandacht en je echt inleven in de cliënt staan bij ons centraal. En onze grootste drijfveer? Elke dag betere zorg, daar gaan wij voor!

Geschiedenis 1973 - 2023

Altijd in beweging, al 50 jaar probeert Leeuwis Fysiogroep de Apeldoorners, dichtbij huis, van de beste zorg te voorzien. Dhr. Leeuwis, oprichter van Leeuwis Fysiogroep, begon na zijn studie in Amsterdam in 1973 een fysiotherapiepraktijk vanuit zijn eigen woning aan de rietdekkersdreef in de Maten, toen nog een wijk in opbouw. De praktijk verhuisde in 1974 naar een noodgebouw aan de laan van maten, ter hoogte van de rotonde. Dit was het eerste gezondheidscentrum in de maten met huisartsen en apotheek. Na een verwoestende brand werden in 1981 de gezondheidscentra aan de Eglantierlaan en Waleweingaarde in gebruik genomen. Eind jaren '90 verhuisden veel patienten van de Maten naar de nieuwe wijken in Osseveld en het Woudhuis. Om ook deze patienten dichtbij huis zorg te kunnen blijven bieden opende Leeuwis Fysiogroep in 2001 een praktijk in het toen nieuwe winkelcentrum 't Fort in Osseveld. Deze trend zette zich door in de nieuwe Apeldoornse wijk Zuidbroek, waar in 2014 een fysiotherapiepraktijk werd geopend. Zo houdt Leeuwis Fysiogroep de Apeldoorners ook in de toekomst in beweging.

Waarom Leeuwis Fysiogroep?

Leeuwis Fysiogroep is ontstaan uit passie voor het vak. Jouw zorgvraag is daarbij ons uitgangspunt en wij willen dat jij tevreden bent. Dat schept verplichtingen. Bij Leeuwis Fysiogroep leveren wij daarom alleen zorg waar wij 100% achter staan, zodat we jou de beste zorg bieden en je echt verder helpen. Heldere voorlichting, preventie en aandacht spelen daarbij een belangrijke rol. En als je zorgvraag specifieker is, wordt je bij ons behandeld door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Kortom, wij brengen jou weer in beweging. Want regelmatig bewegen is belangrijk voor een betere levenskwaliteit. 

Wat doen wij om de beste zorg te verlenen?

In alle opzichten proberen wij ervoor te zorgen, dat jij als cliënt tevreden bent. Om dit waar te kunnen maken, zorgen wij voor de beste opleidingen, een multidisciplinaire aanpak en het delen van kennis binnen onze praktijk. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en onze therapeuten worden conitue geschoold. Zo houden wij de kwaliteit van onze zorg doorlopend op een hoog peil. Wanneer uw zorgvraag specifieker is, word je bij ons behandeld door een team van gespecialiseerde therapeuten. Daarnaast kunnen wij je ook snel doorverwijzen naar andere zorgverleners waarmee wij samenwerken. Hierdoor zijn wij in staat om jou een breed zorgspectrum aan te bieden.

In het kort, wat wij doen om de beste zorg te verlenen:  

  1. Onze praktijk is aangesloten bij het Keurmerk Fysiotherapie;
  2. Wij bieden multidisciplinaire zorg met gespecialiseerde therapie;
  3. Wij streven naar een laag behandelgemiddelde;
  4. Wij maken gebruik van enquetes om clienttevredenheid te meten;
  5. Wij delen kennis ter verbetering van onze kwaliteit;
  6. Wij leveren geprotocolleerde en uniforme zorg;
  7. Wij werken samen met andere zorgverleners om u echt te helpen;
  8. Wij werken aan preventie: Diëtiek, Beter Bewegen en Valpreventie.

Mono- en multidisciplinaire samenwerking

Leeuwis Fysiogroep is lid van het mono disciplinaire netwerk FAZeo, een samenwerkingsverband van Fysiotherapiepraktijken in Apeldoorn en Zutphen en omgeving. Daarnaast werken wij ook op multidisciplinair gebied samen via ons lidmaatschap van PAZeo ( Paramedi Apeldoorn Zutphen en omgeving).

Ook samenwerken?

Samen met Leeuwis Fysiogroep en al onze partners ambities waarmaken, want samen kunnen we veel meer. Neem contact op als je hier interesse in hebt!

Sponsoring

Wij geven graag iets terug aan onze samenleving. Omdat we ervan overtuigd zijn dat bewegen goed is voor je gezondheid dragen wij graag een steentje bij om sporten op recreatief niveau in de buurt toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom sponsoren wij verschillende sportverenigingen in Apeldoorn. We hebben hart voor verschillende sporten. Hieronder vind je informatie over welke organisaties en initiatieven wij steunen in de sport.

Sport

Hockeyvereniging HC Ares

Hockey is een prachtsport en dat mag iedereen weten! Vanuit die gedachte zijn we sinds 2008 sponsor van hockeyvereniging HC Ares in Apeldoorn. We zijn begonnen als bordsponsor en werden in 2020 ook shirtsponsor. Daarnaast stellen we ook extra financiële middelen beschikbaar voor het jaarlijkse hockey evenement 'six a side'. Een hockeyevenement waar iedereen welkom is om kennis te maken met de hockeysport. Ook geven we advies over blessurepreventie en helpen wij de leden van HC Ares snel bij het herstel van blessures.

 

Voetbalvereniging Groen Wit

Ook voetbal is een prachtsport. Vanuit die gedachte zijn we sinds 2016 sponsor van voetbalvereniging Groen Wit in Apeldoorn. Daarnaast geven we advies over blessurepreventie en helpen wij de leden van Groen Wit snel bij het herstel van blessures.

 

Volleybalvereniging Alterno

Naast hockey en voetbal vinden wij volleybal ook een leuke sport voor jong en oud. Vanuit die gedachte zijn we sinds 2010 sponsor van volleybalvereniging Alterno in Apeldoorn. Daarnaast geven we advies over blessurepreventie en helpen wij de leden van Alterno snel bij het herstel van blessures.