Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

revalideren

Voorkom lichamelijke klachten en kom snel weer in beweging

Revalidatie in Apeldoorn

Onze fysiotherapeuten en oefentherapeuten in Apeldoorn helpen u met revalideren bij u aan huis en in onze fysiotherapiepraktijk voor revalidatie in Apeldoorn in de wijken De Maten, Osseveld, Woudhuis en Zuidbroek. Zij hebben een master opleiding en houden hun kennis voortdurend op het hoogste niveau door extra opleidingen, cursussen en intervisie bijeenkomsten. Al onze fysiotherapeuten en oefentherapeuten zijn aangesloten bij het Keurmerk Fysiotherapie. Tijdens onze persoonlijke revalidatieprogramma's leren wij u weer te bewegen en hoe u een actieve leefstijl kunt opbouwen en voort te zetten om mobiel te blijven. Wij begeleiden patiënten met Artrose, COPD, Claudicatio Intermittens, CVA, Diabetes, Hart en vaatklachten(Cardio), Oncologische aandoeningen, Orthopedische aandoeningen bijvoorbeeld knie- en heupoperaties en Reuma (Fyranet). Neem uw klachten serieus en wij zorgen voor een goede behandeling. U kunt bij ons met of zonder een verwijzing van uw arts een afspraak maken bij een van onze revalidatie therapeuten.

Kies voor revalideren in de buurt

Kies voor revalideren dicht bij huis, wel zo makkelijk. U heeft namelijk altijd het recht om zelf uw fysiotherapeut of oefentherapeut te kiezen voor uw revalidatie, ook als een instantie, zorgverlener, ziekenhuis of gemeente u anders adviseert. Zorgsturing en aquisitie door zorgverleners is verboden in Nederland. Wij als Leeuwis Fysiogroep zijn voorstander van zorg in de buurt. Wordt u toch doorverwezen naar een andere zorgverlener geef dan zelf aan dat u dit niet wenst.

Wanneer Revalidatie?

Het is onomstreden aangetoond dat voldoende bewegen een positief effect heeft op de gezondheid. Nog een belangrijk uitgangspunt is dat u de verantwoordelijkheid voor uw gezondheid zelf oppakt in de vorm van in beweging komen en in beweging blijven. Hiervoor is het belangrijk dat u voldoende begeleiding en inzicht krijgt in uw aandoening.

Wordt revalidatie vergoed?

De vergoeding voor revalidatie wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie, tenzij uw aandoening chronisch is. Een chronische aandoening betekent dat uw aandoening op de Lijst Borst of chronische lijst moet staan. Vraag uw fysiotherapeut of u een chronische aandoening heeft en lees meer op onze pagina over vergoedingen.

Revalidatieprogramma's

Artrose fysiotherapie

Voelen je gewrichten stijf aan? Doet het ook pijn wanneer je ze beweegt? Heb je daardoor moeite met lopen? Je denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden. Maar het is juist extra belangrijk om te blijven bewegen wanneer je artrose hebt. 

COPD fysiotherapie

Ervaar je benauwdheid en heb je last van hoestbuien wanneer je een lichamelijke inspanning levert? Als je chronische bronchitis of longemfyseem hebt is het juist belangrijk dat je conditie niet verslechterd. Als je minder beweegt, zullen je klachten eerder optreden en je mogelijkheden steeds verder afnemen. 

CVA fysiotherapie

De gevolgen van een beroerte zijn erg verschillend. De ene persoon heeft bijvoorbeeld een halfzijdige verlamming, de ander een taalprobleem. Met fysiotherapie revalidatie maken wij jou lichamelijk én geestelijk sterker. De revalidatie start al tijdens de opname in het ziekenhuis. Bij ons kun je de revalidatie voortzetten.

Claudicatio fysiotherapie

Ervaar je pijn tijdens het lopen? En moet je tijdens het lopen telkens rust nemen? Dit wordt ook wel Claudicatio Intermittens of etlagebenen genoemd en wordt meestal veroorzaakt door doorbloedingsproblemen in de benen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat looptraining leidt tot verbetering van je loopafstand.

Long covid fysiotherapie

Ben je besmet geweest met het Corona virus? Dan kan je lichamelijke en psychische klachten ondervinden, zoals: conditieverlies, spierkracht- en gewichtsverlies, moeite met oppakken van dagelijkse activiteiten, sport, hobby’s en/of werk. Wij kunnen je nu goed helpen bij je herstel van Corona.

Diabetes fysiotherapie

Heb je moeite om je bloedsuikerspiegel op peil te houden? Ben je bang dat je klachten krijgt als gevolg van een hypo als jij je inspant? Weet je dat je meer controle over je lichaam kunt krijgen als je meer beweegt? Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes verminderen en voorkomen.

Hartfalen fysiotherapie

Heb je hart en vaatklachten? Of ben je geopereerd? Dan is verantwoord bewegen erg belangrijk. Door het volgen van ons revalidatieprogramma krijg je weer het vertrouwen in jouw lichaam en je mogelijkheden. Met een persoonlijk programma werken wij samen met jou naar een betere conditie en hogere inspanningsintensiteit.

Fysiotherapie voor en na operatie

Better in is better out. Je revalidatie verkoopt sneller als je fit en goed voorbereid geopereerd wordt. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de winst van Fysiotherapie voor de operatie. Na je operatie is de fysiotherapie gericht op het functioneel herstel voor thuis, werk, sport of hobby situatie.

Fysiotherapie bij orthopedische aandoeningen

Orthopedische revalidatie is bedoeld voor mensen die een orthopedische ingreep hebben ondergaan, maar een orthopedische chirurg kan je ook zonder operatie doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Onze fysiotherapeut kan jouw mobiliteit, stabiliteit, belastbaarheid, coördinatie en uithoudingsvermogen verbeteren.

Parkinson fysiotherapie

Met fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson kan onze Parkinson fysiotherapeut problemen bij het bewegen voorkomen, stabiliseren of verminderen. Het is belangrijk om aan verschillende vormen van lichaamsbeweging te doen gericht op je uithoudingsvermogen, je spierkracht en het soepel houden van je gewrichten. 

Reuma fysiotherapie

Voor mensen met een reumatische aandoening, zoals Reumatoïde artritis, M. Bechterew, Artritis psoriatica, Artrose of Fibromyalgie, is bewegen erg belangrijk. Door regelmatig te bewegen en de juiste oefeningen te doen kan je pijn verminderen en je kunt langer mobiel blijven. Wij zijn aangesloten bij FyraNet Apeldoorn.