Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

sportfysiotherapie

Neem je blessure serieus en zorg voor goede begeleiding

Sportfysiotherapie Apeldoorn

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en wordt ingezet bij de behandeling van mensen, die na een ziekte of blessure weer aan het werk willen en/ of weer willen gaan sporten. De sportfysiotherapeut begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. Wij richten ons binnen de Sportfysiotherapie op curatieve, preventieve en prestatieve zorg op het gebied van topsport, breedtesport en recreatiesport. Met Sportfysiotherapie helpen wij jou bij sportblessures, revalidatie na een operatie, blessurepreventie, sportmedische begeleiding en prestatieverbetering. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts in onze sportfysiotherapie praktijk in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Wanneer Sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie kan jou helpen bij sportblessures, revalidatie na operatie, blessurepreventie, klachten waardoor je niet meer kunt sporten, sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en bij prestatieverbetering. De sportfysiotherapeut behandelt, begeleiden en adviseert geblesseerde sporters, aankomende sporters, sporters met chronische ziekte en sporters met een verstandelijke en/ of lichamelijke handicap. Onze sportfysiotherapeut begrijpt wat er gebeurt tijdens sporten en hoe je geblesseerd bent geraakt. Maar ook hoe je jouw prestaties kunt verbeteren. Met een gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kan jij jouw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkom je herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint jou sportspecifiek en functioneel. 

Bij sportblessures en prestatieverbetering

Behandeling Sportfysiotherapie

Tijdens de eerste afspraak wordt er een behandelplan opgesteld aan de hand van een screening en een intakegesprek. Hierna volgt een behandeling. Tijdens dit onderzoek krijg je een aantal vragen over verschillende aspecten van je gezondheid. Op deze manier brengen wij je klachten precies in kaart om een passend behandelplan met jou op te stellen. Na dit onderzoek volgt een behandeling Sportfysiotherapie door onze sportfysiotherapeut op basis van het opgestelde behandelplan. Het behandelplan omvat meestal een revalidatieschema, dat enerzijds is afgestemd op je mogelijkheden en anderzijds op de sport die je beoefent. De Sportfysiotherapeut kijkt naar je motoriek en analyseert je blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden ook in het behandeltraject meegenomen. Wij maken tijdens dit behandeltraject gebruik van de modernste trainings- en testapparatuur. Je kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van je arts.

Wordt Sportfysiotherapie vergoed?

Sportfysiotherapie voor volwassenen valt onder fysiotherapie en wordt vergoed uit je aanvullende zorgverzekering. Sportfysiotherapie voor kinderen tot en met 17 jaar wordt vergoed uit de basisverzekering. Kijk in je polisvoorwaarden of je voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Bij Leeuwis Fysiogroep gaan we voor kwaliteit. Je kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van je arts.

Hester de Grauw - Sportfysiotherapeut Apeldoorn

Hester de Grauw

Sportfysiotherapeut

Izaak van Hunnik - Sportfysiotherapeut Apeldoorn

Izaak van Hunnik

Sportfysiotherapeut

Theo Nijentap - Sportfsyiotherapeut Apeldoorn

Theo Nijentap

Sportfysiotherapeut

Meer weten over Sportfysiotherapie?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.