Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

tarieven

Onvoldoende verzekerd voor fysiotherapie of oefentherapie?
Kinderfysiotherapie 18 behandelingen uit de basisverzekering

Tarieven, behandeling en betaling

Fysiotherapie en Oefentherapie worden in de meeste gevallen alleen vergoed uit de aanvullende verzekering. Controleer dus goed voor hoeveel behandelingen fysiotherapie of oefentherapie je verzekerd bent. Indien je niet of onvoldoende aanvullend verzekerd bent, betaal je de eerste afspraak en behandelingen zelf. Onderaan onze tarievenlijst vind je ook de prijzen voor groepslessen Fysio Fitness. Wij denken graag met je mee en adviseren je om goed naar je aanvullende verzekering voor fysiotherapie te kijken. Stem je aanvullende zorgverzekering af op je zorgwensen.

Verzekerd voor 20 fysio blessure behandelingen voor 4,95 per maand. Je kunt op elk moment starten en stoppen!

Fysiotherapie

  

Behandeling fysiotherapie

 

€ 42,00

Lange behandeling fysiotherapie (chronische aandoeningen)

 

€ 59,00

Behandeling handfysiotherapie

 

€ 42,00

Behandeling kaakfysiotherapie

 

€ 51,00

Behandeling kinderfysiotherapie (18 beh. uit basisverzekering)

 

€ 53,00

Behandeling manuele therapie

 

€ 51,00

Behandeling oedeemfysiotherapie

 

€ 55,00

Behandeling oncologiefysiotherapie

 

€ 42,00

Behandeling sportfysiotherapie

 

€ 42,00

   

Oefentherapie

  

Behandeling oefentherapie mensendieck cesar

 

€ 42,00

Lange behandeling oefentherapie (chronische aandoeningen)

 

€ 59,00

Behandeling psychosomatische oefentherapie

 

€ 55,00

Behandeling slaapoefentherapie

 

€ 55,00

   
   

Screening, intake en onderzoek

  

Screening

 

€ 20,00

Screening, intake en onderzoek (1ste afspraak zonder verwijzing)

 

€ 64,00

Intake en onderzoek na screening (1ste afspraak na screening)

 

€ 46,00

Intake en onderzoek na verwijzing (1ste afspraak na verwijzing)

 

€ 55,00

Eenmalig onderzoek

 

€ 74,00

   

Overige

  

Niet nagekomen afspraak*

 

€ 42,00

Telefonisch of online consult

 

€ 42,00

Rapport op specifiek verzoek (letselschade)

 

€ 74,00

Toeslag behandeling aan huis

 

€ 18,00

Hooikoorts taping

 

€ 19,00

Spalk groot - aanmeten en maken

 

€ 42,00

Spalk klein - aanmeten en maken

 

€ 21,00

Medical tape per rol

 

€ 13,50

Sporttape per rol

 

€   9,50

Thera-band zwart 1,5 meter

 

€   9,00

Thera-band blauw of zilver 1 meter

 

€   7,00

Duimbrace

 

€ 63,00

Theraputty

 

 € 12,50

   

Fysio Fitness groepslessen

  

Fittest, fitscan

 

€ 46,00

Fittest, fysiek onderzoek & beweegplan

 

€ 92,00

Medisch Fitness maandabonnement, 1 les per week

 

€ 37,00

Medisch Fitness maandabonnement, 2 lessen per week

 

€ 64,00

   

Medisch Fitness 10 rittenkaart, 10 lessen, 12 weken geldig

 

€ 100,00

Medisch Fitness 1 rittenkaart, 1 les, 1 week geldig

 

€ 12,50

   
   

* Deze tarievenlijst is geldig vanaf 1 januari 2024.
* Zeg uw afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af en zeg uw afspraak bij overmacht met een geldige reden minimaal 2 uur van tevoren telefonisch af, anders brengen wij een niet nagekomen afspraak in rekening. Ook als u te laat bent voor uw afspraak en er geen tijd meer is voor een behandeling brengen wij een niet nagekomen afspraak in rekening.

Informatie over je behandeling?

Eerste behandeling
Voorafgaand aan je eerste behandeling vindt er eerst een screening, intake en een onderzoek plaats. Wanneer je bent doorverwezen door je huisarts of specialist, dan is een screening niet nodig. De screening bestaat uit gerichte vragen, tests en andere diagnostische verrichtingen om in korte tijd te bepalen of fysiotherapie jou kan helpen. Na de screening vindt een intake plaats waarbij we je persoonsgegevens, medische gegevens en verzekeringsgegevens noteren. Jouw fysiotherapeut kan er ook voor kiezen om de intake na je afspraak uit te voeren, zodat er meer tijd voor je behandeling is. Vervolgens zal onze fysiotherapeut doormiddel van een uitgebreid lichamelijk onderzoek een definitieve diagnose stellen om te bepalen welke therapie of behandelmethode het meest geschikt is voor jou. Wanneer jouw eerste behandeling direct na de screening, intake en het onderzoek plaatvindt, dan plannen wij een tijdblok van twee behandelingen.

 

Therapie en behandelmethode

Wij streven er altijd naar om de meest effectieve therapie en behandelmethode toe te passen tijdens een behandeling. Dry Needling, Echografie, Revalidatie en Shockwave therapie vallen onder fysiotherapie.

 

Behandeltijd

Een behandeling duurt gemiddeld 15 tot 25 minuten (plus 10 minuten administratietijd), met uitzondering van: Oedeemtherapie (40 min), Psychosomatische oefentherapie (40 min) en een lange behandeling fysiotherapie of oefentherapie (40 min). Wil jij direct na de screening, intake en onderzoek een behandeling, dan plannen wij een tijdblok van twee behandelingen.

Aanbevolen aanvullende zorgverzekering

Krijg de zorg waar je recht op hebt met vrije zorgkeuze!

Betaling en factuur

Onvoldoende aanvullend verzekerd?
Ben je onvoldoende aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, komt je behandeling niet in aanmerking voor vergoeding door je zorgverzekeraar of ben je verzekerd via Ixorg, dan ontvang je van ons een factuur via Infomedics. Bij een eerste afspraak voorafgaand aan een behandeling vindt er altijd een screening intake en onderzoek, een intake en onderzoek na screening of een intake en onderzoek na verwijzing plaats. De kosten kun je vinden op onze tarievenlijst. Let op! Kinderfysiotherapie wordt 18 keer gratis vergoed uit de basisverzekering en gaat niet ten koste van je eigen risico.

 

Eerste afspraak zonder behandeling

Voor je eerste afspraak zonder behandeling zonder verwijzing betaal je het tarief voor screeningintake en onderzoek a € 64,00. Voor je eerste afspraak zonder behandeling na verwijzing door je huisarts of specialist betaal je het tarief voor intake en onderzoek na verwijzing a € 55,00. Voor een eerste afspraak aan huis zonder behandeling betaal je een toeslag van € 18,00.

 

Eerste afspraak met behandeling

Voor je eerste afspraak met een behandeling zonder verwijzing betaal je het tarief voor screeningintake en onderzoek a € 64,00 plus het behandeltarief. Voor je eerste afspraak met een behandeling na verwijzing door je huisarts of specialist betaal je het tarief voor intake en onderzoek na verwijzing a € 55,00 plus het behandeltariefVoor een eerste afspraak aan huis met behandeling betaal je een toeslag van € 18,00.

 

Vervolgbehandelingen
Voor vervolgbehandelingen betaal je alleen het behandeltarief, tenzij de vervolgbehandeling aan huis plaats vindt. Dan betaal je het behandeltarief plus € 18,00. Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van je klacht, aandoening en leeftijd. Onze fysiotherapeut stelt samen met jou een behandelplan op en kiest altijd voor de meest effectieve behandelmethode.


Voldoende aanvullend verzekerd voor fysiotherapie met een natura zorgpolis? 
Dan vergoed je zorgverzekeraar de kosten voor therapie rechtstreeks aan ons. Je ontvangt dan geen factuur. Controleer zelf op hoeveel behandelingen fysiotherapie of oefentherapie je recht hebt. Heb je buiten onze praktijk reeds aanspraak gemaakt op je aanvullende verzekering voor fysiotherapie of oefentherapie? Vraag dan zelf aan je zorgverzekeraar hoeveel behandelingen je nog over hebt, wij kunnen dit niet.

 

Voldoende aanvullend verzekerd voor fysiotherapie met een restitutie zorgpolis? 
Dan vergoed je zorgverzekeraar de kosten voor therapie rechtstreeks aan jou. Je ontvangt dan een factuur van ons via Infomedics. Controleer zelf op hoeveel behandelingen fysiotherapie of oefentherapie je recht hebt. Heb je buiten onze praktijk reeds aanspraak gemaakt op je aanvullende verzekering voor fysiotherapie of oefentherapie? Vraag dan zelf aan je zorgverzekeraar hoeveel behandelingen je nog over hebt, wij kunnen dit niet.