Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

Zorgverzekering

Wat zijn de beste zorgverzekeringen en waar moet ik op letten?

Welke zorgverzekering?

Op deze pagina vindt je informatie over alle zorgverzekeringen. Vergelijk en kies de zorgverzekering die bij jou past en lees over Ixorg, de nieuwe manier van aanvullend verzekeren. Onze praktijk heeft goede contractafspraken met alle zorgverzekeraars in Nederland en de Gemeente Apeldoorn. Wij denken graag met je mee en adviseren je om goed naar je aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie te kijken. Stem je aanvullende zorgverzekering af op jouw zorgwensen. Heb je een zittend of fysiek zwaar beroep? Of sport je veel? Dan is het risico op een aandoening best groot. Zonder een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie moet je de kosten zelf betalen. Behandelingen Fysiotherapie en Oefentherapie worden in de meeste gevallen vergoed uit de aanvullende zorgverzekering en gaan niet ten koste van je eigen risico. 

IXORG

 

Voordelig aanvullend verzekerd en op elk moment in- en uitstappen.

 

Combineer Ixorg met je basisverzekering en je bent verzekerd voor de echte risico's voor fysiotherapie en tandarts. Ook in het buitenland. 

 

Wanneer past ixorg bij jou?

Je hebt alleen een basiszorgverzekering;

Je hebt geen aanvullende verzekering;

Je betaalt je tandarts en fysio gewoon zelf;
Bij calamiteiten wil je wel verzekerd zijn;

 

Waar moet ik op letten?

1. Geen medische selectie; iedereen kan zich aanmelden;
2. Geen behandelindex; jij krijgt de zorg waar je recht op hebt;
3. Vrije zorgkeuze; jij kiest zelf je zorgverlener;
4. Directe acceptatie; acceptatie bij ziekte of een aandoening.

Kies voor een zorgverzekering met vrije zorgkeuze en directe acceptatie. Bijvoorbeeld, een zorgverzekering van DSW, Stad Holland of InTwente. Sport je regelmatig? Kies dan voor Ixorg.

 

4 soorten basispolissen

Kijk goed naar de soort basisverzekering die je kiest. Er zitten verschillen in de bij de verzekeraar aangesloten zorgverleners en hoeveel de verzekeraar vergoedt bij een niet-aangesloten zorgverlener. Hierdoor zijn de verschillen in zorgpremie soms groot. De zorg die de basisverzekering vergoedt is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde, maar de vrije keuze voor een zorgverlener niet. Er zijn vier soorten polissen:

 

De restitutiepolis:
Deze zorgpolis biedt vrije zorgkeuze met de hoogste vergoeding als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. 

 

De combinatiepolis:
Dze zorgpolis is een combinatie tussen een restitutiepolis en een naturapolis. Voor sommige zorg mag je zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Voor andere soorten zorg ben je afhankelijk van gecontracteerde zorgverleners.

 

De naturapolis:
Deze zorgpolis heeft geen vrije zorgkeuze. Je krijgt alleen een volledige vergoeding als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders is de vergoeding lager.
 

De budgetpolis:
Deze zorgpolis is een sobere uitvoering van de naturapolis. Deze zorgverzekering is vooral een goede keuze als je weinig tot geen zorg gebruikt óf als je het geluk hebt dat alle zorgverleners van jouw keuze bij de budgetpolis zijn aangesloten. 

Gemeentepolis

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Deze heeft vaak uitgebreide vergoedingen, speciaal voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Ook zijn er pakketten voor mensen die weinig zorgkosten hebben. Dit verschilt per gemeente. Deze zorgverzekering wordt aangeboden door jouw gemeente op Gezondverzekerd.nl. In Nederland bieden 95% van de gemeenten een Gemeentepolis aan. Iedereen met een gemeentepolis kan bij Leeuwis Fysiogroep terecht voor fysiotherapie, oefentherapie en revalidatie.

Gemeentepolis Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn biedt geen zorgverzekering of gemeentepolis meer aan. U kunt bij de gemeente Apeldoorn wel een tegemoedkoming van het wettelijk eigen risico aanvragen als u een traject schuldhulpverlening heeft. Het maakt dan niet uit als uw gezinsinkomen hoger is dan 130% van het sociaal minimum. Iedereen met een tegemoedkoming wettelijk eigen risico kan bij Leeuwis Fysiogroep terecht voor fysiotherapie, oefentherapie en revalidatie.