een gezonde leefstijl

Voorkom lichamelijke klachten met bewegen en gezonde voeding

Preventie, training en coaching

Bewegen en ontspannen is gezond. Wanneer je regelmatig beweegt en kunt ontspannen voel jij je geestelijk en lichamelijk fitter en heb je op langere termijn minder kans op lichamelijke klachten en bepaalde ziekten. En wij willen jou daarbij helpen. Onze preventie- en beweegprogramma's zijn erop gericht om jou op een verantwoorde manier in beweging te brengen en om ervoor te zorgen dat je in beweging blijft. Wij zijn daarom van mening dat je op de juiste manier moet leren bewegen, en dat bewegen leuk en gezellig moet zijn. Alleen dan zul je gemotiveerd blijven om te bewegen. Bewegen bij Leeuwis Fysiogroep doe je daarom in kleine groepjes. Wij geven fysio fitness trainingen, leefstijlcoaching, valpreventie en ontspanningscursussen onder begeleiding van ervaren fysiotherapeuten in onze fysiotherapiepraktijken in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Hoe kan ik gezonder leven?

Gezond leven verkleint de kans op lichamelijke klachten en ziektes, zoals: diabetes en hart- en vaatziekten. Eet gezond, beweeg en ontspan regelmatig en rook niet. Ontdek wat je zelf kunt doen om gezond te leven. 

 

Zoek extra beweegmomenten:

Je kunt er elke dag een sport van maken om meer te bewegen. Pak vaker de fiets of ga ergens lopend heen. Bijvoorbeeld naar je werk of school of als je boodschappen gaat doen. Of stap 1 of 2 haltes eerder uit de bus of tram en wandel de rest. Je kunt op je werk ook een lunchwandeling maken en de trap te nemen in plaats van de lift. Wil je extra bewegen of heb je motivatie nodig om te blijven bewegen? Kies dan een sport of vorm van bewegen die bij je past. Anders is de kans groot dat je snel afhaakt. Het kan helpen om lid te worden van een sportvereniging, fitness club of fysio fitness. Sommige mensen vinden samen sporten leuker dan alleen. Samen sporten is niet alleen leuker, maar je houdt het ook langer vol door het sociale element. Anderen gaan liever zwemmen, schaatsen of joggen. Er zijn mogelijkheden genoeg. Bij ons kun je wekelijks gezellig samen sporten in een kleine groep op recreatief niveau onder begeleiding van je fysiotherapeut.

 

Bloeddruk verlagen:

Een hoge bloeddruk verhoogt je kans op hart- en vaatziekten. Hoe lager je bloeddruk, hoe beter. Door gezond te leven kun je je bloeddruk verlagen. 5 tips voor een goede bloeddruk: Gezond eten, Minder zout, Afvallen als je te zwaar bent, Beweeg elke dag en Niet roken.

 

Cholesterol verlagen:

Een hoog cholesterolgehalte verhoogt je kans op hart- en vaatziekten. Hoe lager je cholesterol, hoe beter. Maar ook andere factoren spelen mee, zoals overgewicht, een hoge bloeddruk en roken. Met een gezonde leefstijl kun je het cholesterolgehalte in het bloed verlagen, verhoog je het goede HDL-cholesterolgehalte en pak je al deze factoren tegelijk aan. 4 tips om je cholesterol te verlagen: Gezond eten( gebruik minder verzadigd vet), Afvallen bij overgewicht( buikvet), minimaal 2,5 uur per week bewegen en stoppen met roken.

 

Gezonder eten:

Eet gevarieerd met veel groente, fruit en voedingsvezels;

Gebruik weinig zout;

Vervang verzadigd door onverzadigd vet in je eten.

 

Stoppen met roken:

Roken verlaagt en beschadigt het gunstige HDL-cholesterolgehalte. Door te stoppen met roken herstelt dit zich weer.

Preventie- en trainingsprogramma's

Fysio Fitness Apeldoorn

Wanneer je regelmatig beweegt en kunt ontspannen voel je je geestelijk en lichamelijk fitter en heb je op langere termijn minder kans op lichamelijke klachten en bepaalde ziekten. Kom bij ons verantwoord bewegen in een kleine groep onder begeleiding van onze fysiotherapeut. Tijdens onze groepslessen medisch fitness wordt gericht aandacht besteed aan specifieke aspecten van jouw lichaam en gezondheid met een persoonlijk opgesteld trainingsprogramma.

Leefstijlcoaching Apeldoorn

Leefstijlcoaching

Onze leefstijlcoaches helpen u om vitaal te worden en te blijven. Vitaliteit betekent levenskracht en gaat over het laten stromen van energie door het lichaam. Door de energie in goede banen te leiden voelt men zich fit, sterk en actief, zowel geestelijk als lichamelijk. Door een balans te creëren tussen een fysieke en mentale levensstijl, voldoende ontspanning en beweging, maaltijden en tussendoortjes werkt u aan het verhogen van uw vitaliteit. 

Ontspanningscursus Apeldoorn

Leer en ervaar wat ontspannen kan zijn! Onze ontspanningscursus is bedoeld voor iedereen die wil leren ontspannen. Je kunt tijdelijk wat uit balans zijn, het gevoel hebben dat je geen grip hebt op je leven. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door: conflicten of dagelijkse ergernissen, een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, zorgen of problemen. Al deze situaties kunnen er toe leiden dat lichaam en geest uit balans raken.

Valpreventie

Om u veilig te laten bewegen in uw dagelijks leven, helpen wij u met valpreventie training in onze fysiotherapiepraktijk in Apeldoorn en bij u thuis. Valpreventie training bestaat uit adviezen, balansoefeningen en krachttraining. Neem uw val risico serieus en wij zorgen voor goede begeleiding en advies. U kunt bij onze valpreventie fysiotherapeut in apeldoorn terecht met en zonder verwijzing van uw arts. 

Meer weten over preventie?

Over de mogelijkheden, over de trainingen of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.

Aanmelden

Meld je hier aan voor deelname aan een van onze preventie programma's. Fysio Fitness is vanaf 31 mei weer mogelijk. Wij proberen je altijd in te delen in een een programma op de locatie van je voorkeur. Als de groepslessen vol zitten kunnen we je, indien gewenst, op onze wachtlijst zetten. Je ontvangt altijd een bevestiging van ons.

Groepsles afzeggen?

Heb je een groepsles maar ben je verhinderd? Meld je dan tenminste 8 uur voor de les telefonisch af. Zo kunnen wij iemand anders een plek bieden in de groepsles. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur. Wil je je lidmaatschap een maand of langer pauzeren? Meld dit dan een maand van tevoren bij je therapeut. Alvast bedankt! 

Naam  
Telefoon  
Email  
Deelnemen  
Locatie  
Je vraag