Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

Sport en preventie

Voorkom lichamelijke klachten met een gezonde leefstijl

Preventie, leefstijl en training

Bewegen en ontspannen is gezond. Wanneer je regelmatig beweegt en kunt ontspannen voel jij je geestelijk en lichamelijk fitter en heb je op langere termijn minder kans op lichamelijke klachten en bepaalde ziekten. En wij willen jou daarbij helpen. Onze sport, leefstijl en trainingsprogramma's zijn erop gericht om jou op een verantwoorde manier in beweging te brengen en in beweging te houden. Wij zijn daarom van mening dat je op de juiste manier moet leren bewegen, en dat bewegen leuk en gezellig moet zijn. Alleen dan zul je gemotiveerd blijven om te bewegen. Bewegen bij Leeuwis Fysiogroep doe je daarom in kleine groepjes. Wij geven fysio fitness trainingen, leefstijlcoaching, valpreventie en ontspanningscursussen onder begeleiding van ervaren fysiotherapeuten in onze fysiotherapiepraktijken in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Hoe kan ik gezonder leven?

Gezond leven verkleint de kans op lichamelijke klachten en ziektes, zoals: diabetes en hart- en vaatziekten. Eet gezond, beweeg en ontspan regelmatig en rook niet. Ontdek wat je zelf kunt doen om gezond te leven. 

 

Zoek extra beweegmomenten:

Je kunt er elke dag een sport van maken om meer te bewegen. Pak vaker de fiets of ga ergens lopend heen. Bijvoorbeeld naar je werk of school of als je boodschappen gaat doen. Of stap 1 of 2 haltes eerder uit de bus of tram en wandel de rest. Je kunt op je werk ook een lunchwandeling maken en de trap te nemen in plaats van de lift. Wil je extra bewegen of heb je motivatie nodig om te blijven bewegen? Kies dan een sport of vorm van bewegen die bij je past. Anders is de kans groot dat je snel afhaakt. Het kan helpen om lid te worden van een sportvereniging, fitness club of fysio fitness. Sommige mensen vinden samen sporten leuker dan alleen. Samen sporten is niet alleen leuker, maar je houdt het ook langer vol door het sociale element. Anderen gaan liever zwemmen, schaatsen of joggen. Er zijn mogelijkheden genoeg. Bij ons kun je wekelijks gezellig samen sporten in een kleine groep op recreatief niveau onder begeleiding van je fysiotherapeut.

 

Bloeddruk verlagen:

Een hoge bloeddruk verhoogt je kans op hart- en vaatziekten. Hoe lager je bloeddruk, hoe beter. Door gezond te leven kun je je bloeddruk verlagen. 5 tips voor een goede bloeddruk: Gezond eten, Minder zout, Afvallen als je te zwaar bent, Beweeg elke dag en Niet roken.

 

Cholesterol verlagen:

Een hoog cholesterolgehalte verhoogt je kans op hart- en vaatziekten. Hoe lager je cholesterol, hoe beter. Maar ook andere factoren spelen mee, zoals overgewicht, een hoge bloeddruk en roken. Met een gezonde leefstijl kun je het cholesterolgehalte in het bloed verlagen, verhoog je het goede HDL-cholesterolgehalte en pak je al deze factoren tegelijk aan. 4 tips om je cholesterol te verlagen: Gezond eten( gebruik minder verzadigd vet), Afvallen bij overgewicht( buikvet), minimaal 2,5 uur per week bewegen en stoppen met roken.

 

Gezonder eten:

Eet gevarieerd met veel groente, fruit en voedingsvezels;

Gebruik weinig zout;

Vervang verzadigd door onverzadigd vet in je eten.

 

Stoppen met roken:

Roken verlaagt en beschadigt het gunstige HDL-cholesterolgehalte. Door te stoppen met roken herstelt dit zich weer.

Preventie, leefstijl en trainingsprogramma's

Fysio Fitness Apeldoorn

Wanneer je regelmatig beweegt en kunt ontspannen voel je je geestelijk en lichamelijk fitter en heb je op langere termijn minder kans op lichamelijke klachten en bepaalde ziekten. Kom bij ons verantwoord bewegen in een kleine groep onder begeleiding van onze fysiotherapeut. Tijdens onze groepslessen medisch fitness wordt gericht aandacht besteed aan specifieke aspecten van jouw lichaam en gezondheid met een persoonlijk opgesteld trainingsprogramma.

Fysio Fitness App

Fysio fitness app

Gratis voor onze clienten fysiotherapie en fysio fitness groepslessen. We zitten langer en langer op ons achterste. Om actief en gezond te blijven, moeten we onze leefstijl en gewoonten veranderen. Wanneer je regelmatig beweegt en kunt ontspannen voel je je geestelijk en lichamelijk fitter en heb je op langere termijn minder kans op lichamelijke klachten en bepaalde ziekten. Wij kunnen je hierbij helpen met een persoonlijk opgesteld trainingsprogramma in onze Leeuwis FysioFit app. Zo kun je zelf thuis of in de sportschool aan de slag om jouw vitaliteit verbeteren.

 

Leefstijlinterventie Apeldoorn

Heb je diabetes en/ of obesitas en wil je werken aan je gezondheid, vitaliteit, inzetbaarheid en/of weerbaarheid? Heb je klachten, slaap je slecht, wil je gezonder leven of je inzetbaarheid vergroten? Onze fysiotherapeuten, dietisten en leefstijlcoaches helpen jou om een goede balans te creëren tussen je fysieke en mentale leefstijl. Door voldoende ontspanning, beweging en een gezond eetpatroon werk wij samen met jou aan het verhogen van je vitaliteit.

Ontspanningscursus Apeldoorn

Leer en ervaar wat ontspannen kan zijn! Onze ontspanningscursus is bedoeld voor iedereen die wil leren ontspannen. Je kunt tijdelijk wat uit balans zijn, het gevoel hebben dat je geen grip hebt op je leven. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door: conflicten of dagelijkse ergernissen, een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, zorgen of problemen. Al deze situaties kunnen er toe leiden dat lichaam en geest uit balans raken.

Thuiswerkadvies Apeldoorn

Door Corona Covid-19 werken we steeds vaker thuis, dit kan belastend zijn voor je lijf, want wie controleert thuis of de thuiswerk plek wel ergonomisch verantwoord is en of je voldoende pauze neemt? Zorg voor afwisseling door even wat pauze te nemen. Neem minimaal 15 minuten rust als u twee uur achter een computer of laptop hebt gewerkt. Wij geven je graag fysiotherapie thuiswerk advies en behandelen jouw lichamelijke en psychische klachten als gevolg van thuiswerken in Apeldoorn de Maten, Osseveld en Zuidbroek.

Valpreventie Apeldoorn

Om u veilig te laten bewegen in uw dagelijks leven, helpen wij u met valpreventie training in onze fysiotherapiepraktijk in Apeldoorn en bij u thuis. Valpreventie training bestaat uit adviezen, balansoefeningen en krachttraining. Neem uw val risico serieus en wij zorgen voor goede begeleiding en advies. U kunt bij onze valpreventie fysiotherapeut in apeldoorn terecht met en zonder verwijzing van uw arts. 

Meer weten over preventie, leefstijl en training?

Over de mogelijkheden, over onze preventieprogramma's of leefstijlinterventie? Of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.

Aanmelden

Meld je hier aan voor deelname aan een van onze leefstijl en preventie programma's. Je ontvangt altijd een telefonische bevestiging van ons.

Groepsles afzeggen?

Meld je 8 uur voor de les telefonisch af van ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur. Lidmaatschap pauzeren? Meld dit een maand van tevoren bij je therapeut.

Naam *
Email *
Telefoon *
Programma *
Locatie *
Je vraag *